DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Én végeztem, Gasly most azonnal viheti az autómat...

Daniel Ricciardo újabb szintet lépett abban a tekintetben, mennyire tud elégedetlen lenni egy versenyhétvége befejeztével. Szíve szerint ki sem jönne a pályára vasárnaponként, úgysincs értelme.

Daniel Ricciardo, aki a szezon végén a Red Bulltól a gyári Renault-hoz igazol, ismét műszaki hiba miatt kellett, hogy feladjon egy versenyt Mexikóban - tizenegyből most már hatodszor. Az ausztrál teljesen elveszett.

„Most már nem is a frusztráció a legjobb szó erre” - értékelt keserűen Ricciardo a kiesése után. „Teljesen reménytelennek érzem az egészet. Egyre inkább úgy érzem, nincs is értelme kijönni vasárnap a versenyre, nem látom értelmét annak sem, hogy teljesítsem az utolsó két versenyt Brazíliában és Abu Dhabiban. Az időt se tudom, mikor volt utoljára egy tiszta hétvégém. Nem vagyok babonás meg nem hiszek semmi ilyen sz.rban, de ez az autó biztos, hogy el van átkozva. A szavakat nem találom már erre az egészre.”

00118021_725



Ricciardo szombaton még - némi meglepetésre - pole-pozícióba repítette magát, a versenyen aztán Verstappen és Hamilton rögtön a rajtnál átugrotta őt. „Olyan dolgok történnek vasárnaponként, amiket már meg sem tudok magyarázni. Az autó meg... viheti Gasly, én végeztem vele.”

Verstappen autója még a szabadedzések során szenvedett el egy hidraulikai meghibásodást, a versenyen aztán az ausztrálnál ütött be a krach. A csapatfőnök szerint hasonló jellegű lehetett a probléma. „Meg kell vizsgálnunk az autót, hogy biztosak lehessünk ebben. Lesújtó volt, hiszen nagyszerű versenyt futott használt gumikon is, de aztán egyszer csak jött a füst az autójából. Nem tudtunk mást tenni, mint hogy feladjuk a versenyt. Az az egészben a keserű, hogy mindkét autóval ott lehettünk volna az élen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: