DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso tiszta versenyeket szeretne

Fernando Alonsónak nem jöttek ki jól az utolsó hétvégék, mivel mindig belekeveredett valamibe, és kiesett a versenyekről. A hátralévő fordulókban javítana a spanyol.

A McLaren kétszeres világbajnoka utoljára Szingapúrban szerzett pontokat, akkor a hetedik helyen futott be. Austinban és Mexikóban is balesetet szenvedett, az előtte lévő két hétvégén pedig csak a tizennegyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Alonso Brazíliában bajnoki címet is ünnepelhetett, és elmondása szerint szereti ezt a helyet: „Izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Interlagosba, mert ez egy hihetetlen pálya, és mindig élveztem az itteni versenyzést. Ez egy olyan helyszín, ami remek versenyeknek adott otthont, és egy kicsit mindig kiszámíthatatlan is.”

 alonso-brazil-nagydij-elozetes-2018



„Nagyon várom az utolsó két hétvégét, és arra koncentrálok, hogy még több teljesítményt hozzak ki kemény munkával, és a legtöbbet hozzuk ki az autóból, de ezt nem tudtuk megmutatni.”

„Nem volt esélyem harcolni az utóbbi néhány nagydíjon, így remélem, tiszta harcunk lesz, és megmutathatjuk, mire vagyunk képesek” – utalt a McLaren versenyzője a jelenlegi balszerencséire. 

„A brazil drukkerek rendkívül szenvedélyesek, és az is nyilvánvaló, hogy Interlagos egyike a világ leghíresebb pályáinak. Nagy bajnokok vezettek itt, és ez az idei autókkal még gyorsabb és izgalmasabb lesz, mint korábban” – értékelte ismét a helyszínt a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: