DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes megfejtette mexikói problémáját

A csapat két versenyen át szenvedett a gumikkal, de Toto Wolff állítja, Brazíliában újra erősek lesznek. Az istállónak befejezetlen ügye van: a konstruktőri vb-címet még meg kell szerezni a Ferrari ellenében.

A Mercedesnek az USA és Mexikói Nagydíjon is gumikezelési problémái voltak: a nehézségek különösen utóbbi hétvégén nyilvánultak meg, ahol egyik autó sem állt dobogóra, Valtteri Bottas pedig kört kapott. Toto Wolff csapatvezető állította, a hűtést segítő felni mellőzése nem volt összefüggésben azzal, hogy a W09 „F3-as autóként” működött.

„Mexikó keserédes hétvége volt. Egyrészt különösen örültünk Lewisnak, aki generációja legjobbja, ötödik világbajnoki címe pedig a sport abszolút legnagyobbjai közé emelte” – nyilatkozta a brazil hétvége előtt a crash.net-en idézett Wolff. „Másrészről mexikói versenyteljesítményünkkel nem lehetünk elégedettek. Az időmérő ígéretesnek tűnt, de csupán pár kör telt el a versenyből, és tudtuk, hogy nagy bajok lesznek az abroncsokkal.”



Wolff azonban jó hírrel szolgált a Mercedesért szurkolóknak a Brazil Nagydíj előtt: „A verseny után azonnal megkezdtük a problémák elemzését, és fejleményekre jutottunk annak megértésében, milyen kihívásokkal kerültünk szembe és miért. Fontos, hogy ezeket az ismereteket alkalmazzuk, így biztosítsuk, hogy Brazíliában újra erősek leszünk.”

A jó eredményre Interlagosban azért is szükség lesz, mert még nem minden lefutott: hiába nyerte meg Mexikóvárosban Lewis Hamilton az egyéni világbajnoki címet, a Mercedes konstruktőri trófeája – zsinórban az ötödik – még nem biztosított. A különbség a Ferrarihoz képest 55 pont, míg összesen 86 egység szerezhető.

„Idei célunk mindkét bajnokság megnyerése volt, nem csak egyiké. Azzal a szemlélettel tekintünk a Sao Pauló-i versenyre, hogy befejezetlen ügyünk van. Nagy csatát vívunk a konstruktőri címért, amelyben teret veszítettünk a Ferrarihoz képest az elmúlt versenyhétvégék mindegyikén – habár meglett volna az alapteljesítményünk a jobb szerepléshez. Ebben a helyzetben a földön kell maradnunk, tisztán a célunkra kell koncentrálnunk és bíznunk kell műveleteinkben és embereinkben, hogy eredményt érjünk el” – zárta a Mercedes-főnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: