DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel letörten beszélt idei évéről

Elveszített vb-küzdelme után Sebastian Vettel szavaiból a csalódottság olvasható ki. Hiába voltak erős futamai a Ferrarinak, a német most még a sikereket is szürkébbnek látja.

Bár a szezon első felét kifejezetten erősen kezdték, erejük pedig a szezon kétharmadánál is kitartott, a Ferrari és Sebastian Vettel végül idén is elveszítette a világbajnoki küzdelmet a Mercedes ellen. A maranellóiak autója az év több pontján, például a Belga és a Bahreini Nagydíjon is határozott előnnyel zárt Lewis Hamilton előtt, a német világbajnok mégsem gondolja azt, hogy a Ferrari az Ezüst Nyilaktól jelentősen erősebb technikát épített volna az idei évre.

vettel-portre-mexiko-2018-2



„Ebben a többségtől eltérő a véleményem. Kétségtelenül erős autónk van, de az emberek szerint dominánsak is voltunk, ami szerintem nem igaz. Az eredményeket elnézve nem látom az óriási előnyünket” – magyarázta Vettel, aki még a spái, 11 másodperces előnnyel elkönyvelt futamot sem érzi jelentős különbségnek, szerinte ugyanis az őt üldöző Lewis Hamilton végig 2-4 másodperccel követte őt, csak a végén egyszerűen feladta a hajszát.

„Volt sok olyan futam, amelyen nagyon közel voltunk, de szerintem egyiken sem domináltunk. Nem úgy, mint a Mercedes. Ott van a spanyolországi, a franciaországi és az oroszországi verseny, mi olyanokat nem produkáltunk. Nem azt mondom, hogy rossz autónk van, egyáltalán nem, azonban mások véleményével ellentétben én nem gondolom magunkat dominánsnak.”

A német párhuzamot vont a Ferrari az idei és a tavalyi szezonja között is, amelyek kísértetiesen hasonlítanak egymásra. Ahogy 2018-ban, úgy 2017-ben is a nyári szünetet követő időszakban fogyott el vörösök ereje.

„Többnyire a tempónkkal volt gond, amire szükség van, ha a bajnoki címért versenyzünk. Sajnos az idei év hasonló a tavalyihoz, bizonyos pályákon nem voltunk elég gyorsak a Mercedeshez képest. Nem szereztünk elég pontot, aztán nem kell magyaráznom, két-három-négy futam alatt jelentős lemaradásunk lett. Kár érte” – zárta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: