DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas: Legalább a Ferrarik közel vannak

Nem a legjobban sikerült Valtteri Bottas számára a mexikói időmérő edzés. Csapattársától ismét elmaradva az ötödik helyről rajtol, de a finn a pozitívumokat is kiemelte a kvalifikáció után.

A Red Bullok Lewis Hamilton számára is elérhetetlennek bizonyultak, aki a harmadik helyről vághat neki a futamnak. Csapattársa, Valtteri Bottas autójában még a harmadik szabadedzés után motort is cseréltek, így mondhatni, hogy nem könnyű a hétvége a Mercedesnek.

A finn hálás alakulatának, hogy sikerült rendbe tenniük az autót a kvalifikációra: „Az egész csapat igazán jó munkát végzett szombaton és pénteken. Az első nap nem tűnt olyan jónak, de az autó sokkal jobb lett az időmérőre. Vissza tudtunk nyerni a teljesítményünkből. Ki kell emelni a mérnököket is, akik kevesebb, mint másfél óra alatt szétszerelték az autót, motort cseréltek, és még jól is működött utána.”

 bottas-a-mexikoi-idomerorol-2018



„Miután az autó kész lett, sima volt az időmérő, de nem tudtam tökéletes kört összerakni a Q3-ban. Nem éreztem annyira jónak, mint az előző kvalifikációkon, de legalább sokkal közelebb kerültünk az elejéhez péntekhez képest.”

Bottas a következőkben bízik a futammal kapcsolatban: „Az első sor elérhetetlen volt, de legalább hasonló időket mentünk, mint a Ferrarik. Hosszú egyenes követi a rajtot, így talán előny is lehet, ha nem az élről rajtolunk, és sikerül a többiek szélárnyékát kihasználnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: