DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A csapatfőnök sem érti, honnan húzta ezt elő Ricciardo

Mindenki arra számított a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, hogy Max Verstappen szerzi meg azon a pole-pozíciót. Mindenki, beleértve a Red Bull csapatfőnökért, Christian Hornert is, aki nem érti, honnan jött Ricciardo köre.

Sokáig úgy nézett ki, Max Verstappennek áll a zászló a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, a holland nagyon közel állt karrierje első (!) pole-pozíciójának megszerzéséhez. Hiába a sok futamgyőzelem, a pole eddig nem jött össze Verstappennek - ma sem, ugyanis Daniel Ricciardo elhappolta előle azt.

A csapatfőnök Christian Horner is némileg értetlenül áll a történtek előtt. „Csodálatos teljesítmény volt, 2013-ban volt utoljára miénk a komplett első sor” - utalt Horner a Motorsport.com kérdésében a legutóbbi ilyen alkalomra, a 2013-as USA Nagydíjra. „Nagyszerű teljesítmény volt mindkét versenyzőtől, de külön kiemelve, wow, micsoda kör Danieltől!”

00118021_507



„Az, hogy pont a legutolsó körben jött ez Danieltől, egészen kiemelkedő. A legjobbkor jött ez Danielnek, hallhatta mindenki, mennyire örült ennek a rádióban, nagyszerű volt ezt hallani tőle.”

Ricciardo szerint a rádióban hallható öröm még csak nem is adja át igazán az érzéseit, amit az első olyan pole-lal kapcsolatban érzett, amit nem Monacóban szerzett. „Rengeteg dolgot visszafogtam. Kiengedtem valamennyit, de maradt még itt holnapra is...” - fogalmazott sejtelmesen Ricciardo a leintés után. „Rég voltam már pole-pozícióban, de általánosságban is rég volt már ilyen jó hétvégénk. Rögtön a legelejétől gyorsak vagyunk, az, hogy ezt meg is tudtuk erősíteni, csak még nagyobb öröm. Holnap be kell fejeznünk a munkát, és bár az edzéseken Max diktált, tudtam, hogy bennem is ott van a jó kör.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: