DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel: Kell, hogy legyen valamilyen oka a túl sok megforgásnak

Sebastian Vettel úgy érzi, nem ő hibázott az előző futamokon, amikor gyanúsan hasonló körülmények között mutatott be egy-egy piruettet. Az autó gyengesége az ok a négyszeres világbajnok szerint.

Sebastian Vettel nem olyan nagyon rég még vezetett Lewis Hamilton ellen a vb-összetettben, aztán viszont ma már ott tart, hogy gyakorlatilag csoda kellene tőle ahhoz, hogy valahogy még fordítani tudjon Lewis Hamiltonnal, a Mercedes vb-címvédőjével szemben.

Ahhoz, hogy Vettelnek most ekkora a hátránya, hozzájárult többek között egy német baki, amikor vezető helyről, senkitől sem zavartatva esett ki a ferraris, valamint több, egymásra gyanúsan hasonlító megforgás az elmúlt versenyeken - Vettelt az zavarja, hogy mindannyiszor ő volt a belső íven, mégis ő húzta a rövidebbet. A német szerint van erre technikai magyarázat.

00118021_156



„Lehet, hogy legközelebb kívül próbálkozom, és nem forgok meg” - mondta érezhető iróniával a mondandójában Vettel. „Nyilván mindig mindenki a kanyar belső ívét akarja, ebben most sincs változás. De nem tudom. Nem igazán tudtam volna másként cselekedni a megforgásaimnál, mint ahogy cselekedtem egyébként. Egyáltalán nem mentem olyan gyorsan, hogy attól a sebességtől már önmagában keresztbeálljak.”

„Valószínűleg kell, hogy legyen valamilyen gyengesége az autónak, ami akkor jön elő, amikor közel érek egy riválishoz.”

Vettel esélyei, bár még megvannak a vb-címre, azok most már kifejezetten halványak. Tudja ezt ő maga is, és bár előzni akar, ha arra van szüksége, ezek az incidensek óvatosságra intik. „A legfontosabb, hogy ne próbálkozzak semmilyen hülyeséggel. Túl sok minden történt mostanában. Ha lesz egy kis hely, most is be fogom oda tenni az autót, de biztos vagyok benne, hogy ott fog motoszkálni hátul az is, hogy tartsam valahogy irányban az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: