DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Raikkönen: Nem fogok őrültséget csinálni

A Ferrari finn F1-es pilótája szerint a lehető legsportszerűbben fog versenyezni, semmi őrültségbe nem fog belemenni Lewis Hamilton ellen, hogy megakadályozza, vagy elodázza újabb vb-címét.

Az az austini hétvégén is egyértelművé vált, hogy Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton jóban van (már amennyire bármelyikük is jóban tud lenni egy másik F1-es pilótával), de legalábbis tiszteli egymást, most pedig a finn arról beszélt, hogy nem fog semmi butaságot csinálni a brittel szemben akkor sem, ha a világbajnoki harc matematikailag még nem dőlt el.

"Nem áll szándékomban bármennyivel is agresszívebbnek lenni vele, mint akárki mással" - jelentette ki Raikkönen a Mexikói Nagydíj előtt. "Nem hiszek abban, hogy őrült dolgokat kell csinálni. A saját versenyemet akarom futni és a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Ha ez befolyásolja a bajnokságot, akkor ez van, de nem fogok semmi őrültséget tenni."

fight



"Az az alapvető dolgom, hogy megpróbáljak nyerni, ezért vagyok itt és olyan tisztán fogok játszani, amennyire csak lehetséges. Így fog ez zajlani és mindig így fog zajlani. Tudjuk, hogy mi a sportszerű és mi nem az, ugyan Austinban volt egy szoros eset, mert tapadást vesztettem, de ebben nem volt semmi őrült" - magyarázta.

"Bármi is lesz a végeredmény, az úgy lesz, úgy alakul. Nyilván ha lesz esélyünk a világbajnoki címre, akkor el fogom végezni a dolgom, tökéletes lenne számunkra, de akkor is csak a tőlünk telhető legjobbat nyújthatjuk. Minden futam előtt ezt mondom és most is úgy megyünk Mexikóba, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk, aztán meglátjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: