DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Arrivabene: Az F1 riválisa a videójáték

A Ferrari csapatfőnöke szerint a száguldó cirkusz jelenlegi legnagyobb ellenfele a rohamtempóban fejlődő e-sport és nem más versenysorozat - ezt figyelembe kellene venni a szabálymódosításoknál is.

Komolyabb szabályváltozások előtt áll a Formula-1, a cél pedig az izgalmasabb versenyzés és a csapatok közötti különbségek csökkentése - Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azonban arra figyelmeztet, hogy a sportágnak nem csak saját magával kellene törődnie. Úgy véli, hogy az e-sport hatása mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

"Személyes véleményem szerint manapság a riválisunk a PlayStation" - idézi Arrivabenét az Autosport. "Minden valószínűség szerint változtatni kell a gondolkodásunkon és oda kell figyelni rá. Ma már sok az ellenfél, mert széles a kínálat és nekünk nem szabad ezeket figyelmen kívül hagyni és csak egy-két dologra, vagy az egalizálásra gondolni. Hogy mit kell tenni a PlayStation legyőzéséhez? Érdekesebbet kell csinálni" - magyarázta.

mau



"Őszintének kell lennünk magunkkal és megkérdezni, hogy mekkora az F1 iránti érdeklődés a tegnapihoz képest? Nem a költségsapkát kell meglépni, hanem újraindítani a sportot, ami elég összetett és bonyolult egyenlet. Ahogy a közönség egyre idősebbé válik, mi pedig csak fenntartani akarjuk, amink van, azt jelenti, hogy nem figyelünk a fiatalok bevonására. Ez pedig probléma, amit meg kell oldani" - folytatta Arrivabene.

Az olasz azt mindenesetre (érthető okokból) nevetségesnek tartaná, ha mesterségesen belenyúlnának az erőviszonyokba. "Hogy mondanánk a Real Madridnak, hogy bocs, amikor kiscsapat ellen játszotok, akkor nem állhattok ki a legerősebb összeállításban, csak egy közepessel? Ne már, ez nevetséges. Ez (a nagycsapatok) hozzátartozik a sport varázsához."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: