DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff inkább egy jó műsort látna Vetteltől

A Mercedes csapatfőnöke sajnálja, hogy Vettel "szigorú" rajtbüntetést kapott az USA Nagydíjon. Hiába ellenfél a német, szívesen látna tőle egy izgalmas szezonhajrát.

Az USA Nagydíj pénteki napján újabb szöget vertek Sebastian Vettel idei vb-címének koporsójába, miután a német pilóta az előírtnál gyorsabban haladt piros zászlós fázis közben. Vettel halovány világbajnoki esélyei a három rajthelyes büntetéssel a pályán már ledolgozhatatlanná romlottak, pedig még a rivális táborban is akadt egy „szurkolója”, aki szerint túl durva volt a szankció. Toto Wolff következetesnek tartja a versenybíróság ítéletét, de nem bánná, ha inkább egy izgalmas világbajnoki küzdelemről beszélgethetnénk.

wolff-portre-mercedes-2018



„Nehéz kérdés” – reagált a Mercedes csapatfőnöke, miután nyilvánossá vált, hogy Vettelt beidézték. „Szigorúnak tartottam a múlt héten Oconra kirótt büntetést is, amivel példát statuáltak. A bajnokság szempontjából nyilván nem jó, ha Sebastian büntetést kap, tőle inkább egy nagyszerű show-t akarunk látni.”

Arra a kérdésre, hogy meg kell-e változtatni a piros zászlót érintő szabályokat, Wolff a következőt reagálta. „Fontos a pályabírók és a pálya szélén lévő autó biztonsága, de felül kell vizsgálnunk a dolgot, elvégre meg akarunk szabadulni a rajtbüntetésektől” – tette hozzá.

A csapatvezetők közül nem Wolff az egyetlen, akiben ellenérzéseket váltott ki Vettel hátrasorolása, a négyszeres világbajnok korábbi főnöke egyenesen hülyeségnek nevezte a jelenlegi piros zászlós szabályokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: