DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Vettel megvédett engem, ezért én is őt

A Mercedes versenyzője elmagyarázta, miért tette közzé azt a bizonyos posztot a közösségi médiában: úgy véli, fordított helyzetben érte is kiállnának. Vettel kiemelte, mindig is tisztelték egymást.

Az előző verseny, a Japán Nagydíj után Lewis Hamilton egy posztot publikált a közösségi médiában, amelyet a szaksajtónak címzett: „Úgy érzem, a médiának több tiszteletet kellene mutatnia Sebastian irányába. Egyszerűen nem tudjátok elképzelni, mennyire nehéz az, amit mi csinálunk a mi szintünkön” – írta. Az ötödik vb-címe megszerzésére készülő britet az USA-ban megkérdezték, mi motiválta, hogy fő ellenfele, Sebastian Vettel védelmére keljen.

„Négyszeres világbajnokként ez a legmegfeszítettebb szezon, amelyet teljesítettünk. Minden egyes botlást felnagyítanak, mint bármelyik élvonalbeli sportban” – idézi a racefans.net Hamilton válaszát. „Számos alkalommal, amikor én kerültem tűz alá, Seb nagy tiszteletről tett tanúságot azzal, hogy támogatott engem. Úgy gondoltam, egyszerűen megteszem ugyanezt érte.”



„Azt hiszem, ha ugyanebben a pozícióban lennék, a többiek ugyanezt tennék. Mi, versenyzők mind a GPDA (a pilóták szövetsége) tagjai vagyunk, ezért nézetem szerint mindannyiunknak össze kell tartanunk. Az egymás iránt tanúsított tisztelet talán a legnagyobb az elmúlt években, amióta a Formula-1-ben vagyok” – folytatta Hamilton.

Sebastian Vettel a napokban arról beszélt, szinte semmiféle érintkezés nincsen közte és Hamilton között, Austinban viszont tisztázta, ettől még elismeréssel tekintenek egymásra. „A tisztelet mindig is megvolt, annak ellenére, hogy különböző emberek vagyunk. Elismerjük a munkát, amelyet a másik végez, és kölcsönös a tisztelet egymás iránt” – mondta a német a Sky Sportsnak.

„Két különböző bajnokság van: az egyéni és konstruktőri mellett az, amit az F1-ben dolgozók és az F1-ben, de főleg azon kívül dolgozók (a média) vívnak egymással. A versenyzők és média nézetei nem mindig illenek össze, néha okkal, néha nem” – magyarázta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: