DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton: Több tiszteletet Sebastiannak!

A fő rivális vette védelmébe Sebastian Vettelt, akire a japán verseny után újabb kritikák zúdultak. Lewis Hamilton üzeni a médiának: el sem tudják képzelni, mennyire nehéz egy F1-es versenyző dolga.

Rájár a rúd Sebastian Vettelre: nem elég, hogy az elmúlt versenyeken elbukta szinte minden reális esélyét a 2018-as világbajnoki címre, ezzel összhangban kritikaáradat is zúdult a versenyzőre. A nyilvánosság nem kíméli a pilótát, a Japán Nagydíj után két világbajnok, Damon Hill és Jacques Villeneuve is megrótta ütközéséért Max Verstappennel, az olasz sajtó pedig ilyeneket ír: „A Ferrari romokban. A stratégáik hibákat követnek el, egy gyenge versenyző semmiből sem tanul, a csapatfőnök támadja a csapatát, az autó pedig egyre hanyatlik” – olvasható a Gazzetta dello Sport hasábjain.



Fő riválisa nyilvános meghurcolása eljutott Lewis Hamiltonhoz is, aki – hasonlóan, ahogyan nemrég Esteban Ocon védte Lance Strollt –, felszólította Vettel kritikusait:

„Úgy érzem, a médiának több tiszteletet kellene mutatnia Sebastian irányába. Egyszerűen nem tudjátok elképzelni, mennyire nehéz az, amit mi csinálunk a mi szintünkön, ahogyan a csúcson levő minden sportoló” – írta az Instagramra Hamilton. „Várható, hogy mivel emberek vagyunk, hibákat fogunk elkövetni. Az számít, hogyan tesszük túl magunkat rajta.”

Vettel nincs jelen a közösségi médiában, és az is ismert, hogy elzárkózik a Formula-1-es sajtótól, nem olvassa a szériával kapcsolatos híreket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: