DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Amszterdam nem kis összeggel támogatná Zandvoortot

Sajtóhírek szerint Zandvoort 65 millió eurós támogatást kap Amszterdam városától, hogy renoválják és modernizálják a pályát és az azt körülvevő létesítményeket, hogy F1-es futamnak adhasson otthont.

1952 és 1985 között – kisebb megszakításokkal – Zandvoort adott otthont minden Holland Nagydíjnak, azóta pedig nem látogatott el oda a száguldó cirkusz mezőnye. A másik híres aszfaltcsík, a TT Circuit Assenben található, amely szintén érdeklődött egy esetleges Formula-1-es nagydíjhétvége megrendezése iránt, azonban a MotoGP-s srácok annyira nem örültek az ötletnek.

Max Verstappen felemelkedése óta azonban egyre nagyobb az igény a Holland Nagydíj megrendezése iránt, Charlie Whiting versenyigazgató pedig nemrég látogatást is tett a legendás helyszínen. Azt állította, csak kisebb felújításokra lesz szükség, hogy korszerűsítsék a létesítményeket, és biztonságosabbá tegyék a pályát, hogy az megfeleljen az F1-es előírásoknak.

Verstappen komoly érdeklődést vált ki a holland emberekből


A zandvoorti versenypálya igazgatósága egyébként már közzé is tette, hogy mely eseményeknek ad otthont jövőre az aszfaltcsík, és miután a 2019-es DTM futamoknak már Assen szolgál helyszínéül, így felszabadult egy hétvége, amelyen egy nívós, nemzetközi versenyszériát láthatnának vendégül, amilyen a Formula-1 is.

Erik de Vlieger információi szerint, aki a hivatalos bejelentés előtt pár nappal már megszellőztette a Red Bull és a Honda házasságát, 65 millió eurós támogatásban részesül majd a pálya Amszterdam városvezetésének jóvoltából, hogy modernizálják azt, és így valamikor a közeljövőben az F1-es versenynaptár részese legyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: