DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Alvó módban volt a Force India nyárig

A Force India mexikói pilótája szerint csapata alvó állapotban volt, amíg Lawrence Stroll fel nem vásárolta az istállót. Perez pedig büszke rá, hogy kifizetődött a kockázat, amit felvállalt.

A Force India a tulajdonosváltás óta 43 pontot zsebelt be, amellyel a Rózsaszín Párducok a konstruktőri tabella 7. helyén állnak, de ha nem törlik a pontjaikat a Belga Nagydíj előtt, akkor most elég kényelmesen állnának a 4. pozícióban.

Lawrence Stroll „hatalomátvétele” óta pedig futószalagon érkeznek a fejlesztések is az autóra, Belgiumban például egyből a 3-4. helyre kvalifikálták magukat Perezék, aki szerint azóta olyan a csapat, mintha kicserélték volna.

Perez örül, hogy megtette a szükséges lépéseket


„Ha megnézzük, hogy hogyan megy a csapatnak mostanában, milyen az irányítás, és hogyan működnek a dolgok azóta, akkor mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy egy igazi versenycsapat vagyunk. Egy borzasztóan nehéz időszakot éltünk át, amely alatt az egész csapat alvó módba volt kapcsolva. A teljesítmény zavart minket a legkevésbé akkoriban” – idézte fel a nehéz napokat Perez a Crash.net számára.

„Visszanézve, egészen elképesztő, hogy az idő alatt miket értünk el. Dobogóra állhattunk, sok szép emléket szereztünk, elégedett vagyok azzal, amit a szezon első felében elértünk.”

Perez a Hungaroring előtt vonta adminisztrációs eljárás alá csapatát, mivel úgy érezte, akkor az az egyetlen lehetőség, amivel segíthet az istállón: „Elégedettséggel tölt el, hogy ilyen jól alakultak a dolgaink azóta. Boldog vagyok, hogy jó döntést tudtam hozni a csapat jövőjével kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: