DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Alfa Romeo Sauber nem B csapat

Frederic Vasseur elmondta, hogy bár tavaly az Alfa Romeo érkezésének bejelentésével közelebb került egymáshoz a Sauber és a Ferrari, de nem lesznek egy olyan B csapat, mint a Toro Rosso.

Még tavaly tették hivatalossá, hogy az Alfa Romeo márka hosszú évek után visszatér a Formula-1 vérkeringésébe, és az együttműködés kezdete óta a svájci istálló folyamatosan fejlődik, sőt idén némelyik versenyen már a középmezőny élén találták magukat.

A jövőre Kimi Raikkönennel és Antonio Giovinazzival felálló Alfa Romeo Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur azonban elmondta, hogy nem kizárólag a Ferrarinak köszönhető, hogy ennyit léptek előre, és nem fognak lefeküdni az olaszok minden akaratának. Ők ugyanis szerinte nem nevezhetők B csapatnak.

Az Alfa Romeo érkezése kétségkívül nagyot dobott a csapaton


„Nem függünk a Ferraritól annyira, mint azt az emberek gondolják. Sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a Sauber, mint önálló csapat a saját építésű gyárainak segítségével lépjen egyre előrébb” – mondta el a Motorsportnak Vasseur.

„Éveket töltöttünk el azzal, hogy megépítsük a saját szélcsatornánkat, és a hasonló létesítményeinket, szóval nem fogunk adni semmit a Ferrarinak, ami a mi telephelyeinken készült. Attól függetlenül, hogy szorosan együttműködünk, nem hinném, hogy ránk lehetne aggatni a B csapat szerepét.”

Vasseur szavait az is alátámasztja, hogy a Haas sokkal inkább tűnik a Ferrari kiscsapatának, hiszen szinte minden tavalyi alkatrészt megvásároltak a maranellóiaktól, és ez számukra be is jött, hiszen négy versennyel a szezon vége előtt valós esély mutatkozik rá, hogy megszerezzék a konstruktőri bajnokság negyedik helyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: