DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Újabb erős beszólás a Haas-Renault harcban

A Renault tempója nem jó, de a Haas csapatfőnöke szerint mégis minden mással foglalkoznak, csak azzal nem, hogy javulni tudjanak - úgy látja, hogy kétségbeestek a franciák.

Ugyan negyedik gyári csapatként fel szeretett volna zárkózni az élmezőnyhöz ebben a szezonban a Renault és az év első részében úgy is tűnt, hogy a középmezőny legerősebb csapatáról beszélünk, de ez azóta megváltozott - egyáltalán nem közeledtek az előttük lévőkhöz, sőt, gyakorlatilag a mögöttük lévők is elmentek mellettük. Ha nem jelentik fel a Haast és Romain Grosjeant Monzában, akkor már nem is lenne meg a negyedik helyük, a Force India pedig csak az újjáalakulás miatt nincs előttük.

"Én csak azt látom, hogy a teljesítményük visszaesett, nem tudom, hogy mi folyik náluk" - idézi az Autosport Günther Steinert, a Haas csapatfőnökét. "Nyilvánvalóan visszaestek és a motorjuk is, amit maguknak csinálnak, szóval nem hibáztathatnak senki mást. Ha még jobban összezavarják magukat, az csak nekünk jó, nem vagyok ellene" - tette hozzá, majd erősebb szavakat is használt.

steiner 2018



"Láthattuk, hogy kissé kétségbe voltak esve Monzában, amikor megtették ellenünk a feljelentést. Megpróbálnak mindent, leszámítva azt, hogy magukra koncentrálnak és arra, hogy javuljanak" - szúrt oda a riválisnak kőkeményen Steiner.

"Suzukában sem volt igazán jó hétvégéjük, de szerencsésebbek voltak nálunk és pontot szereztek, pedig a tempójuk nem volt jó. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem lesznek jók Austinban és Mexikóban, szóval jó munkát kell végeznünk. Van még négy futam, ez 20%-a az idei bajnokságnak" - mondta a bajnoki versenyfutásról a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: