DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Wolff bizarr balesettől fél, például Hamilton eltöri az ujját

A Mercedes-főnök még mindig nem érzi úgy, hogy zsebükben lenne a vb-cím. Vettel és a Ferrari esélyei a felzárkózásra a nullához közeliek, a sportban azonban bármi megtörténhet, akár a pályán kívül – inkább nem is gondol ilyen eshetőségre, nehogy bevonzza.

Az önmagában is tekintélyes 50 pontról 67-re nőtt Lewis Hamilton előnye a világbajnokságban: a szezonból négy forduló maradt hátra, azaz a brit már az USA Nagydíjon bebiztosíthatja a vb-címet. Azt gondolhatnánk, hogy a Mercedesnél most már hátradőlnek, de az örökké nyugtalan Toto Wolff továbbra is fél attól, hogy valamilyen abszurd fordulat következik.

„Teljesen bizarr balesetek akárhol megtörténhetnek” – mondta a Mercedes csapatvezetője az AFP hírügynökségnek. „Nem is akarok arra gondolni, hogy eltörheti egy ujját! Fontos, hogy továbbra is koncentráljunk. Vagy kézben van már egy trófea, vagy nincsen, nekünk pedig még nincs a kezeink között.”



„Egy rossz eredmény hirtelen nagy darabot törölhet el a pontelőnyből. Nem tűnik valószínűnek, de ez motorsport. Mivel sport, bármi megtörténhet. Nem akarom túlságosan ezt a témát boncolgatni, mert már az is rossz karma. Menjünk Austinba és csináljuk meg!” – folytatta Wolff, felszólítva a versenyzőket és csapatot, hogy a következő pár versenyen se lassítsanak: „Szeretjük a kihívást és tudjuk is kezelni. Fontos, hogy csapatként újra fel tudjuk találni magunkat és új célokat jelöljünk ki.”

A Mercedes sikerszériája a Német Nagydíj óta tart, az azóta eltelt hét versenyből hatot Lewis Hamilton nyert meg, háromszor Valtteri Bottas végzett mögötte a második helyen. A konstruktőri pontversenyben 78 egység az istálló előnye a Ferrarihoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: