DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Mi nyertük a pszichológiai hadviselést

Lewis Hamilton, a világbajnoki trófeát egy kézzel már fogó vb-címvédő úgy véli, az is kellett a Ferrari legyőzéséhez, hogy erősebbek legyenek fejben és összeszedettebben várják a szezonhajrát.

Lewis Hamilton egy lépésre masírozott a vb-cím közvetlen közelébe azzal, hogy meg tudta nyerni az utolsó négy versenyt, és hátrányból előnyt tudott kialakítani magának, egészen pontosan már 67 pontnyit.

Sebastian Vettel 2018 során saját maga ellenségévé is vált több ki nem kényszerített hibájával (gondolunk itt a német falba állásra, valamint az olasz és a japán megforgásra), emellett pedig a Ferrari sem állt több alkalommal sem a helyzet magaslatán.

Hamilton így nyilatkozott az idei csatáról a Motorsport.com szakportálnak: „Mindannyian elismerést érdemlünk a csapatnál, hiszen el tudtuk viselni a ránk nehezedő nyomást. Azt hiszem, ez történik akkor, ha két csúcsgárda küzd egymással. Hiába teljesít egyébként mindkét csapat jól, az egyik úgysem tud folyamatosan a másik fölé kerekedni. Pszichológiai hadviselés ez, amiben mindenki részt vett. Mindenki 100 százalékot tett ebbe bele, és hálás vagyok, hogy ezt a száz százalékot folyamatosan nyújtani tudtuk a csapatnál.”

00118019_580



A szezon első felének lezárultával még Vettel állt a tabella élén, azóta Hamilton hétből hat versenyt is behúzott. Amellett, hogy a Mercedes is a Ferrari fölé tudott kerekedni, maga Hamilton is csúcsformában versenyez nagyon régóta. „Büszke vagyok a teljesítményünkre, tudtunk maradni az eredeti elképzeléseinknél, és folyamatosan erős teljesítménnyel tudunk előrukkolni. Mondtam is a mérnököknek, remélem, ők is úgy érzik, hogy a legjobbjukat nyújtják, mert én erről meg vagyok győződve. Néha nehéz elismerni a többiek munkáját, mind egyénileg, mind csapatszinte.”

Hamilton érdekes hasonlattal élt egy F1-es szezonra vonatkoztatva: „Ez nem sprint, sokkal inkább egy maraton. Ha kifogysz a szuflából, ott vannak melletted a többiek, akik átlendítenek a holtponton. Úgy néz ki, mi jobban bírtuk szuflával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: