DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Vettelnek óvatosabbnak kellett volna lennie

Max Verstappen egyértelműen Sebastian Vettelt hibáztatta a Japán Nagydíjon történt balesetükért, amit a versenybírók később nem szankcionáltak. A holland szerint azonban ő Kínában a hasonló megmozdulásáért büntetést kapott.

Verstappen és Vettel a Japán Nagydíj nyolcadik körében ütköztek össze, amikor a Ferrari pilótája a Spoon kanyarban belülről próbálta megelőzni a hollandot. Vettel a baleset következtében visszaesett a mezőny végére, és végül a hatodik helyen ért célba, míg a Red Bull versenyzője a pódiumon zárta a futamot. A versenybírók az esetet versenybalesetnek minősítették, ám ezzel a döntéssel Verstappen nem teljesen értett egyet.

„Abban a kanyarban lehetetlen előzni, és annak ellenére, hogy én helyet hagytam neki, ő egyszerűen belém jött” – osztotta meg véleményét Verstappen a versenyt követően.

 



Arra a kérdésre, hogy szerinte Vettel büntetést érdemelt volna-e a manőverért, a holland összehasonlításként a Kínai Nagydíjat hozta fel példának, ahol szintén Vettellel értek össze, annyi különbséggel, hogy ott Verstappen volt az, aki előzni próbált. A megmozdulásáért akkor a Red Bull versenyzője tíz másodperces büntetést kapott. „Természetesen most nem csúsztunk ki mindketten a pályáról, mint Kínában, de ettől függetlenül nekem jött” – mondta a holland, aki szerint Vettelnek óvatosabbnak kellett volna lennie.

A négyszeres világbajnok szerint viszont éppen Verstappen volt az, aki veszélyesen versenyzett Szuzukában, hiszen nem sokkal ütközésük előtt, csapattársát, Kimi Räikkönent is leszorította a pályáról. A balesetet az okozta, hogy a Red Bullos pilóta elmérte a sikán bejáratát, lecsúszott a pályáról, és nem hagyott elég helyet a hátulról érkező finnek, ezért öt másodperces büntetésben részesült.

Verstappen ezzel a döntéssel sem értett egyet. „Elfékeztem magam, és ahelyett, hogy könnyedén levágtam volna a kanyart, inkább úgy döntöttem, hogy megpróbálok visszajönni a pályára” – részletezte a holland. „Kimi kívülről akart elmenni mellettem, de inkább várnia kellett volna, amíg beveszem a kanyart. Szóval nem értem, hogy miért kaptam büntetést, és eléggé ostobaságnak tartom” - jelentette ki a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: