DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
F1

Wolff: A Ferrari letekerte a motorját

A Mercedes a suzukai szabadedzéseken messze a Ferrari előtt járt, a csapatvezető szerint azonban ez csak a látszat. „Fej fej mellett vagyunk, habár a köridő nagyobb különbséget mutat” – értelmezte az erőviszonyokat.

Óriási köridőfölényben volt a Mercedes a Japán Nagydíj két pénteki szabadedzésén: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas első-második helyen zártak mindkét tréningen, Sebastian Vettel a másodikon nyolc tizedmásodpercet kapott világbajnoki riválisától. Toto Wolff Mercedes-főnök nem bízza el magát, úgy gondolja, az olaszok rejtegetnek valamit.

„Kicsit letekerték a motort, de igazából mi így is időt veszítettünk hozzájuk képest az Essesben, a gyors kanyarokban” – mondta a Sky Sportsnak Wolff. „A köridő hízelgő ránk nézve, de meglátjuk majd a holnapi időmérőt. A reggeli edzésen szinte mindenhol gyorsabbak voltak nálunk, de akkor lágyabb gumival mentek.”



„Amikor mindketten a szuperlágyat használtuk, nyertünk egy kicsit az egyenesekben, emiatt pedig kételkedek benne, hogy az igazi teljesítményüket mutatták. Az Essesben kicsivel gyorsabbak, a pálya többi része a miénk. Fej fej mellett vagyunk, habár a köridő nagyobb különbséget mutat” – magyarázta Wolff, hogy szerinte a tempóját álcázó Ferrari sokkal közelebb áll, mint azt az eredmények alapján gondolhatjuk.

Az osztrák csapatvezető óvatos marad a világbajnoki harcot illetően is. Lewis Hamilton előnye 50 pontos a bajnokságban, mégis hangsúlyozza, nem szabad hátradőlni, hiszen láttunk már nagy fordításokat: „2007-ben Lewis 45 pontnak megfelelő előnnyel rendelkezett két versennyel a vége előtt. Mégis elveszítette egyetlen ponttal. Messze vagyunk attól, hogy a zsebben érezzük” – említette Hamilton emlékezetes első szezonját, amelynek a végén egy ferraris, Kimi Raikkönen fosztotta meg az újonc vb-címtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: