DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Én nem úsznám meg, ami Vettelnek belefért

A Mercedes bajnokesélyese nem lépett túl riválisa védekező megmozdulásán: szerinte a stewardok kettős mércét használnak. Akkor Szocsiban egy pillanatra dupla kiesést vizionált, de megmentette a helyzetet.

Az Orosz Nagydíj folyamán a 2-es kanyart megelőző egyenes szakaszon Sebastian Vettel zárta a belső ívet a támadó Lewis Hamilton előtt: nem múlt sokon, hogy a két autó összeütközzön. Hamilton két kanyarral később átvette a pozíciót, de az esetet nem felejtette el. A ferraris manőverét kétszeri irányváltásnak érezte, a stewardok szerint azonban nem történt szabálytalan védekezés, ezért nem osztottak ki büntetést. Japánban a médianapon Hamilton elmondta: vélhetően szigorúbbak lettek volna, ha Vettel helyett ő az elkövető.

„Nem mindig ugyanazokat a szabályokat érvényesítik ugyanolyan esetekben. Amennyire én tudom, amikor az egyenesben vezetek, akkor nem szabad irányt váltanom kétszer. Egyes versenyzők kétszer mozdulnak és semmi sem történik velük” – idézi a crash.net a versenybírák részrehajlására célzó Hamiltont.



„Talán vannak versenyzők, akik számára két irányváltás következményekkel járna. Én őszintén meglepődtem, mert megnéztem a felvételt, és egyértelműen kétszer mozdult. Amikor 360-nal megyünk, a dolgok gyorsan történnek. Azt gondoltam, hogy ki fogunk esni. Abban a pillanatban átfutott az agyamon, hogy a győzelem elúszott és mindketten a levegőbe repülünk. Igazán meglepődtem, hogy sikerült megmentenem a helyzetet és egy darabban tartottam az autót, a kanyar után pedig óriásit versenyeztünk” – hangsúlyozta a versenyző, hogy a lélekjelenlétén múlt az ütközés elkerülése.

A bajnokságot 50 pontos előnnyel vezető Hamilton tisztázta, nem a Vettel védekezése miatt érzett dühből merített erőt előzéséhez: „Az igazat megvallva nem tartom a dühöm az autóban. Amikor harmadikként jöttem vissza a bokszból, viszonylag bosszús voltam, hogy ennyit dolgoztam, aztán a stratégia nem alakul jól. Ez frusztrációt szült bennem. Ha valami, akkor ez a düh hajtott, hogy visszavegyem a helyet, mert tudtam, hogy harmadikként rengeteg pontot veszítenék Sebastianhoz képest. Először nem sikerült, így megpróbáltam a következő lehetőségnél. De az ő előzése nem tett agresszívabbá a következő kanyarban történt harc során” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: