DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Borzasztó nehéz futam elé néz Leclerc

Életében először utazott Suzukába, Jules Bianchi balesetének helyszínére Charles Leclerc, akire hétvégén egy érzelmileg megterhelő nagydíj vár. Már a pályabejárás sem volt könnyű számára.

Negyedik éve már, hogy a Formula-1 világában utoljára halálos végkimenetelű baleset történt. Jules Bianchi 2014-es, Suzukában elszenvedett bukása mai napig sokak emlékében ott él, ám olyan élénken kevesen emlékezhetnek arra a napra, mint Charles Leclerc. Az Alfa Romeo Sauber pilótája Bianchi keresztfiaként és mentoráltjaként a napokban utazott először a tragikus helyszínre, amely érzelmileg komoly kihívások elé állítja a versenyzőt.

bianchi-leclerc-2014-hun

Leclerc és Bianchi három héttel a baleset előtt, a hungaroringi WSR-fordulón


„Nyilvánvalóan borzasztó nehéz hétvége lesz. Jules nagyon sokat segített nekem, és nem csak szakmai szempontból. A családom része volt. Ezelőtt sosem jártam még Japánban, ezért a reggeli pályabejárás rendkívül érzelmessé vált. Másrészt viszont minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a hétvégéből, még ha nehéz is lesz” – árulta el.

Leclerc-t fiatal kora ellenére nem kímélte az élet, keresztapja 2015-ös halálát követően 2017-ben édesapját kellett elengednie. Kettejüknek egy egyedi sisakfestéssel állítana emléket. „Jövőre mindenképp ki akarok találni valamit, de ismerik a szabályt, amely szerint csak egyetlen különleges festésű sisakot használhatunk [egy évben]. Idén ezt az apámnak szántam, de jövőre van egy ötletem egy kettéosztott sisakról, amelyen az egyik oldal az övé, a másik pedig Julesé. Az idei évre különlegességgel már nem készülök azon kívül, hogy minél többször emlékeztetem az embereket rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: