DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Türelmes csapata mentette meg Grosjeant

Pár futammal ezelőtt még inogott a helyzete, mostanra viszont jövő évi szerződéssel rendelkezik az F1-es Romain Grosjean. A Haas pilótája hálás a csapatának, amiért kivárták, hogy összeszedje magát.

Romain Grosjean számára kifejezetten ínségesen, nyolc nullázással indult az idei Formula-1-es szezon. A francia nem egyszer saját hibájából dobott el értékes pontokat (elég csak Bakura és a biztonsági autó mögött összetört autóra gondolnunk), így az idény előrehaladtával – 2019-re szóló szerződés híján - egyre instabilabbá vált helyzete a Haason belül. A francia végül kikászálódott a kissé hosszúra nyúlt negatív sorozatból, és most azt is elárulta, pontosan mikor jött el számára a váltópont.

„Németországban. Rátaláltam a korábban kritikus területekre, és változtattam rajtuk. Hockenheim után már tudtam, hogy ismét formában vagyok. Néha a balszerencse tűntette fel rosszabb színben a szezonunkat, de egyszer jönnie kellett a változásnak. Silverstone-ban gondolkoztam el azon, hogy át kell látnom és helyre kell tennem a dolgaimat. Ezt követően Németországban és Magyarországon már sínen voltam” – árulta el.

grosjean-p4-ausztria

Bár Hockenheimben erős pontszerzéssel a hatodik helyen zárt, idei eddigi legjobb eredményét Ausztriában érte el


Ahogy fogalmazott, olyan „szakmai és magánéleti problémákat” oldott meg, amelyek összeadva „nagy jelentőséggel” bírnak. Csapatának külön köszönettel tartozik, amiért erre időt kapott, hiszen míg a saját problémáival volt elfoglalva, addig a Haas ajtaján rendületlenül kopogtattak az ülésére pályázó versenyzők.

„Tisztában vannak azzal, hogy mit tettem le az asztalra, és türelmesek voltak velem. Ők is versenyzők, így tudták, semmi akadálya annak, hogy ismét a régi formámat hozzam. Nem könnyű megőrizni a helyünket, hiszen sokan vannak, akik fizetés nélkül is versenyeznének, de a tapasztalatot nem lehet megvenni, és szerintem egy olyan, fejlődésben és növekvésben lévő csapatnak, mint a Haas, egy tapasztalt pilóta nagyon sokat ér” – taglalta Grosjean, aki Kevin Magnussennel karöltve jövőre harmadik közös szezonját kezdi majd az amerikai csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: