DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Megnevezte 2019-es pilótapárosát a Haas

Nem várt Japánig az amerikai istálló, Szocsiban közölték, hogy a következő Formula-1-es szezonban változatlan felállással szerepelnek – a páros harmadik évben marad együtt.

Romain Grosjean a Haas első szezonja, 2016 óta erősíti az istállót, tavaly csatlakozott mellé Kevin Magnussen. A párosítás bevált, így 2018-ban nem történt változás, a csapat pedig továbbra is elégedett pilótáival, ezért közölte, hogy jövőre, harmadik évben is Grosjeanra és Magnussenre számít. Újabb kettővel kevesebb kérdőjel a 2019-es rajtrácson.



„A legelejétől fogva tapasztalt versenyzőkre volt szükségünk, hogy siettessük autónk és csapatunk fejlődését” – kommentálta a választást Günther Steiner csapatfőnök. „Most két nagyon jó és rutinos versenyzővel rendelkezünk Romain Grosjean és Kevin Magnussen személyében. Drasztikusan javultunk a tavalyi évhez képest az ideire, ezért egészen könnyű döntés volt, hogy megtartsuk mindkét versenyzőt.”

A tavaly konstruktőri nyolcadik Haas eddigi legjobb szezonját teljesíti, 76 ponttal ötödik helyen áll a gyártók bajnokságában, harcban a negyedik Renault-val. Ami a versenyzőket illeti, a korábbi évekkel ellentétben az eredményekről elsősorban Magnussen gondoskodik, aki kilencedik az egyéni bajnokságban, míg a szezon első harmadában gyengén teljesítő Grosjean a 14. pozícióban áll. A francia helye inogott a korábbiakban, de utóbbi formájának köszönhetően ő is megmenekült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: