DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Van, aki Ericssont választotta volna

Nincs meggyőződve arról az ex-F1-es Mika Salo, hogy Antonio Giovinazzi helyes választás az Alfa Romeo Saubernél: mikor beugróként versenyzett, „sok autót összetört.”

A Formula-1-ben kisebb megszakításokkal 1994 és 2002 között versenyző finn, Mika Salo a Sauber színeiben is szerepelt, és talán ez az oka, hogy az 51 éves exversenyző az istálló mindkét 2019-es igazolásához kommentárt fűzött. Míg Kimi Raikkönen és Hinwil kombinációját tökéletes párosnak tartotta – még akkor nyilatkozott erről, amikor az átigazolásról csak pletykaként beszéltek –, addig a Ferrari-védenc Antonio Giovinazzi érkezése nem nyűgözi le.

„Nem igazán lepődtem meg, de azt szerettem volna, ha Ericsson folytatja. Sajnálom őt, hogy elveszítette a helyét” – mondta a svéd C More csatornának Salo, kilógva azok sorából, akik szerint a csapatnál négy évet töltő Marcus Ericssont csupán a szponzorok pénze tartotta az ülésben. A svéd jövőre tartalékpilótaként marad az alakulatnál.



Salo Giovinazzival 2017-es ausztráliai és kínai beugrása miatt nincs kibékülve: „Annál többet nem tudok róla, de az a pár szereplés elég szerencsétlen volt. Sok autót összetört. De akár jól is versenyezhet, mivel akkor nehéz helyzetben volt. Talán nem volt elég felkészült, most viszont készen áll.”

Azt ugyanakkor Salo is belátja, miért választotta a Scuderiával szoros kapcsolatban álló, Alfa Romeo – a Ferrarihoz szövevényes szálakkal kötődő márka – által szponzorált istálló az elmúlt két évet Ferrari tartalékpilótájaként töltő olaszt:

„Úgy tűnik, fiatal versenyzőt akartak, hogy Kimi mellett vehessen leckéket. És az is látható, hogy a Sauber nagyon szorosan együtt dolgozik a Ferrarival. Az autó fejlesztései ugyanabba az irányba haladnak, mint a Ferrarinál, hogy tartósan javulhassanak az eredmények” – mutatott rá Salo. A Sauber kilencedik helyen áll a konstruktőrök között, idén reális esélyük legfeljebb a nyolcadik pozícióra van a Toro Rosso megelőzésével. Ambiciózus csapatukkal innen akarnak 2019-ben előbbre lépni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: