DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mindkét Red Bull a mezőny végéről indul majd

Daniel Ricciardo és Max Verstappen is a mezőny végéről vág neki az Orosz Nagydíjnak, miután mindkét autóba a B-specifikációjú motort szerelik vissza. Horner szerint már csak egy esélyük lesz nyerni.

Verstappen vasárnap, a futam napján ünnepli majd 21. születésnapját, azonban nem lehet teljes az öröme, hiszen csak az utolsó helyek egyikéről rajtolhat majd el. Miután Szingapúrban ő lett a nap versenyzője, és maga mögé utasította Vettelt a második helyért vívott csatában, most nyilvánvalóan csalódott lesz, hogy nem tud majd újból a dobogóra állni, de ez a szezon a Red Bull számára a büntetésekről szólt.

Csapattársa, Daniel Ricciardo is ugyanebben a cipőben jár, ugyanis az ő autójába is visszaszerelik a B-specifikációjú motort, így mindketten a mezőny legvégéről kell, hogy visszakapaszkodjanak. Christian Horner elárulta, miért döntöttek így: „Visszaszereljük az előző fejlesztésű erőforrást az autókba, szóval Szocsiban nagyon nehéz hétvégére számítok” – idézi Hornert a GPFans.



„Elfogadtuk a kockázatokat, amik a C-specifikációval jártak. Hoztak néhány plusz lóerőt, de nagyon pengeélen táncoltunk vele. Szerintem a Red Bull mérnökei nagyon jó munkát végeztek azt illetően, hogy integrálják a motort az autóba, és az letisztultan tudjon működni, legalábbis a lehetőségekhez mérten. Ha egy kicsit több időnk lenne, hogy optimalizáljuk, még jobb lehetne. Úgy érzem, hogy ebben az évben Mexikó marad az utolsó olyan pálya, ahol normális körülmények között még lehet keresnivalónk.”

A tavalyi Orosz Nagydíjon Valtteri Bottas megszerezte élete első Formula-1-es győzelmét, egy esetleges idei siker azonban alighanem nagyobb meglepetés lenne a finntől, mint annak idején első győzelme volt. A két Red Bullnak pedig valóban nehéz dolga lesz Szocsiban, hogy visszaverekedjék magukat az élmezőnybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: