DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem nyugodt a Mercedes a pontelőny miatt

Az utóbbi időben ismét jól megy Hamiltonnak, és a csapat is 37 ponttal vezet a Ferrari előtt. Toto Wolff mégis óva int mindenkit, hogy még korai elbízni magukat a vezetés miatt ennyivel a vége előtt.

Az utolsó öt futamon Lewis Hamilton csupán egyszer volt második, a másik négyet megnyerte. Néhol a szerencse is kellett hozzá, de így már 40 pontos az előnye legnagyobb riválisával, Sebastian Vettellel szemben. A Mercedes a konstruktőri bajnokság miatt sem lehet elégedetlen, hiszen azt is vezetik az olaszok előtt, és idén is van esélyük mindkét cím megszerzésére.

Toto Wolff mégsem hagyja elkényelmesedni csapatát a kedvező helyzet miatt: „Nyilván jobb, ha az ember kezében van a vezetés, mintha nem lenne, de még hat verseny van hátra, és sok pontot lehet szerezni, így nem érezzük kényelmesen magunkat emiatt. Minden egyes hétvégére koncentrálnunk kell, megpróbáljuk minden területen a lehető legtöbbet kihozni az autóból, és a győzelemért fogunk hajtani.”

A Mercedes csapatfőnöke szerint mindenki rendkívül motivált a németeknél: „Nem uralkodik naiv optimizmus a csapaton belül a helyzetből adódóan. Mindenki nagyon pozitívan gondolkodik, tele van energiával, a gyárak pörögnek, és izgatottak vagyunk a csata miatt, ami a következő hat fordulóban vár ránk.”

 mercedes-a-pontelonyrol-szocsi-elott-2018



„Egy olyan versenyen, amit szeptember végén tartanak, valószínűleg hasonlóak lesznek a körülmények, mint 2014-ben és 2015-ben, amikor az Orosz Nagydíjat október elején rendezték. Nincsenek adataink a jelenlegi autókkal ilyen időjárásban, így ez még egy kihívást jelent a versenyre” – folytatta a rájuk váró nehézségekkel Wolff.

Ha a pályán mutatott eddigi teljesítményt nézzük, akkor a Mercedes lehet jó helyzetben. Az utóbbi négy évben ők nyertek Oroszországban: kétszer Hamilton, egy-egy alkalommal pedig Rosberg és Bottas. Wolff ennek ellenére nem számít könnyű hétvégére: „Jó mérlegünk van Szocsiban, de tudjuk, hogy a Ferrari és a Red Bull mindent meg fog tenni, hogy megtörje a győzelmi sorozatunkat, így olyan keményen kell harcolnunk, amennyire csak tudunk, és olyan sok pontot hazavinnünk, amennyit lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: