DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Hamiltonnak már első évben sikerült

Nem tanulni megy a Ferrarihoz és nem érez nyomást Charles Leclerc, aki szerint ha valaki elég jó egy élcsapathoz, akkor felesleges a középmezőnyben csiszolódnia. Azzal is tisztában van, milyen fordulatot vesz pályája, ha nem hozza a szükséges eredményeket.

Egyesek úgy vélik, Ferrarihoz való csatlakozása előtt a 20 esztendős Charles Leclerc-nek még egy tanulószezont el kellett volna töltenie valamelyik kisebb csapatnál. Pedig egy évtizeddel ezelőtt arra is láttunk példát, hogy egy pilóta újoncként ugrik élcsapatba, és ott rögtön világbajnok csapattársa szintjén az egyéni címért küzd. Leclerc is Hamilton esetét emlegette:

„Sok ember számára kérdőjel, hogy készen állok-e vagy sem. Hogy valóban kész vagyok-e, azt nem tudom megmondani. De azt láthatja mindenki, hogy ő (Hamilton) már első évében topcsapathoz került és azonnal ott volt” – mondta a racefans.net-nek Leclerc. „Abban hiszek, hogy ha elég jó vagy egy üléshez, akkor már az első Formula-1-es évedben elég jó vagy hozzá. A tapasztalat természetesen plusz.”



Kiemelte, a tanulóidőszak az idei évvel lejár: „Nem azért megyek a Ferrarihoz, hogy tanuljak. Azt hiszem, nagyon jó szezonom volt, amely során elsajátítottam a legtöbbet, amit kell. A jövő év arról szól, hogy teljesítsek, egy nagycsapatnál ez a feladat. Nem mondom, hogy többet már egyáltalán nem fogok tanulni, mert még mindig sok mindenen javíthatok. De egyértelműen sokkal inkább készen fogok állni, mint év elején.”

„Ha következő évben nem érem el az eredményeket, amelyek a Ferrarinál maradáshoz szükségesek, akkor érthető, hogy visszaminősítenek majd. De az is igaz, hogy ebben az esetben nem érdemlem meg a Ferrari-ülést. Én így látom a dolgokat” – beszélt tárgyilagosan egy lehetséges rossz szereplés következményeiről. Ennek ellenére nem érez kényszert a bizonyításra: „Látom, hogy sokan úgy gondolják, jóval több nyomás nehezedik a vállaimra, igazából viszont nincs így. A mentalitásomnak köszönhetően minden nyomástól megszabadulok. Magamra koncentrálok, és nem érdekel, hogy az emberek mit várnak tőlem az autóban. Hogy őszinte legyek, nem igazán érzem a nyomást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: