DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly nem akarja megsemmisíteni Verstappent

Kerüli a hangzatos szavakat a Red Bull új pilótája, de azt azért elejtette: az F1 legjobbja akar lenni, akárcsak Verstappen. Bízik a győztes Honda-motorban, de ha valaki, ő tisztában van gyengeségeivel is.

Vajon milyen kapcsolata lesz jövőre az élmezőny egyik új pilótapárosának, a Red Bull Max Verstappen – Pierre Gasly kombinációjának? A két pilóta kiemelte, baráti viszonyban állnak, ugyanakkor hallottuk már ezt Lewis Hamiltontól és Nico Rosbergtől is, a végeredmény pedig jól ismert. Gaslynek a holland tévében szegezték neki a kérdést: meg akarja semmisíteni Verstappent, így bizonyítva rátermettségét?

„Egészen biztosan nem, nincs szándékomban megsemmisíteni őt. Azonban mindketten autóversenyzők vagyunk, én pedig természetesen azért megyek a Red Bullhoz, hogy a legjobb legyek. A legjobb Formula-1-es versenyző akarok lenni, és ezt akarja Max is” – mondta a Ziggo Sportnak Gasly, célozva arra, hogy ambíciója legyőzni a holland tehetséget.



A Red Bull táborában sok ígéretet tettek már a jövő évi Honda-motorral kapcsolatban, de Gasly az, aki saját tapasztalatból ismeri az erőforrást, amely a Toro Rossót hajtja idén. A 22 éves francia bízik, hogy a hajtás győzelmekhez segíti a Milton Keynes-i csapatot, ugyanakkor elismeri, van még hova fejlődni:

„Minden tőlük telhetőt megtesznek, amire csak szükség van a sikerhez. Időt kell nekik adni, de győzelmeket akarnak szerezni már jövőre, és remélem, hogy harcban is leszünk az első helyekért a kezdetektől. A Honda mindennel rendelkezik, hogy sikerrel járjon, de még találniuk kell lóerőket” – mondta Gasly, hasonlóan Verstappenhez, aki arról beszélt, a Honda költségvetése és győzni akarása is felülmúlja a Renault-ét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: