DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: A Ferrari arrogánsan választott

Értékelte a Szingapúri Nagydíjat az 1997-es világbajnok: beszélt a Scuderia által elkövetett legnagyobb hibáról, valamint Hamiltont méltatta, összehasonlítva Bottasszal, „aki sosem volt olyan tehetséges.”

Jacques Villeneuve meglátása szerint a Ferrari több hibát is elkövetett a Szingapúri Nagydíj során: hibáztak a bokszkiállásnál is, egy másik drága bakit azonban már hónapokkal a verseny előtt elkövettek, amikor leadták a Pirellinek a rendelést az abroncsokra vonatkozóan, s csupán egyetlen (kötelező) szett lággyal táraztak be. Ennek is szerepe volt abban, hogy a kvalifikáció harmadik helyezésén nem volt sok esély javítani, és Sebastian Vettel végül ebben a pozícióban ért célba.

„Nehéz vereség, de a hinniük kell továbbra is” – kezdte a Williams máig utolsó világbajnoka a FormulaPassion lapnak. „A legnagyobb balfogás Vettel bokszba hívása volt, mert három másodpercet elveszített Perez mögött abban a körben, amelyikben Verstappen visszatért. A Ferrari arrogáns hibát követett el a gumiválasztással, egyetlen szett lágyat rendeltek, amit nem is tudtak kipróbálni. Mindent a kvalifikációra tettek fel, ami olyan hiba, amelyet nem követhet el, aki a bajnokságért harcol.”



Vele szemben a győztes Lewis Hamilton klasszisteljesítményét dicsérte, kontrasztba állítva a pilótát csapattársával, a vasárnap csupán negyedik Valtteri Bottasszal: „Tisztában van vele, mikor kell szertelennek, agresszívnak lennie és mikor kell irányítania. Óriási a különbség a csapattársához képest. Az autó képességeit meghaladja, amit kihoz belőle. Bottas nem Hamilton, sosem volt olyan tehetséges” – mondta Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: