DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Ez elég unalmas volt

A Ferrari finn pilótája az ötödik helyen ért célba, szerinte meg lett volna a tempójuk, hogy ettől többet érjenek el, de beszorult Bottas mögé. Raikkönen szerint szinte lehetetlen Szingapúrban előzni.

Kimi Raikkönen szombaton csak az ötödik helyre kvalifikálta magát, ami meg is pecsételte az egész versenyét Szingapúr utcáin: „Nem sok minden történt ma a futamon. A tempónk megvolt, de sajnos mindig beszorultunk valaki mögé” – kezdte a finn.

„Valaki mindig feltartott bennünket, eközben pedig a gumikra is vigyáznom kellett. Ezen a pályán már-már lehetetlen előzni, hacsak az előtted haladó nem követ el valami szarvashibát. Láttam, hogy Bottas kicsit szenved a jobb első abroncsával, sőt néha el is fékezte. Ilyenkor közelebb tudtam hozzá férkőzni, de esélyem sem volt megelőzni. A pálya középső szakaszán még követni is nehezemre esett, hiszen ha túl közel autóztam hozzá, nem volt tapadásom. Az első etapunkat kicsit elnyújtottuk, egy safety car-fázisra várva, de sajnos nem jött.”

Raikkönen pulzusa ma sem szökhetett az egekbe


„Egyértelműen az időmérő a kulcs ezen a helyszínen, és ha hátulról kell indulnunk, akkor bizony egy kissé unalmassá válik itt a verseny, miközben csak másokat kell követni. Egyszerűen nem tudtuk ma kihasználni a tempónkat, nem volt rá lehetőségünk. Természetesen ettől többet szerettünk volna elérni, meg is tettük, amit tudtunk, de ma ennyire voltunk képesek” – zárta verseny utáni értékelését 2007 bajnoka.

A Ferrari így már 37 pontos lemaradásban van a Mercedeshez képest, és nehéz dolguk lesz, ha meg szeretnék fordítani az állást a hátralévő hat versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: