DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A spái vereség rázta fel a Mercedest

Toto Wolff csapatvezető szerint az F1-es Belga Nagydíjon kapott kiábrándító pofon kellett ahhoz, hogy az utóbbi két nagydíjhétvégén előrelépve erőből tudják legyőzni a nagy rivális Ferrarit.

A nyári szünet után úgy tűnt, a Ferrari valóban lépéselőnybe került a Mercedesszel szemben: a Belga Nagydíjon Sebastian Vettel könnyedén lehagyta Lewis Hamiltont. Azt követően viszont Monzában és most Szingapúrban is úgy diadalmaskodott a brit, hogy előzetesen a maranellói alakulatot kiáltották ki esélyesebbnek – Toto Wolff csapatvezető szerint is a spái vereség kellett ahhoz, hogy ennyire összekapják magukat:

ham-merc-szing-1



„Szingapúr évek óta a mumuspályánk, szóval különleges érzés tempóból megnyerni ezt a versenyt” – olvasható Wolff értékelése a Mercedes közleményében. „Az egész csapat keményen dolgozott, hogy megértse az autót és előrelépjünk, különösen a spái vereségünk után, és ez az eredmény azt mutatja, hogy a munkánk kifizetődik. Jól felkészültünk erre a hétvégére, azzal a céllal érkeztünk ide, hogy fejlődjünk, és ez sikerült is. Több részből tevődött össze ez a hétvége: ott volt Lewis varázslatos köre az időmérőn, a ma esti sakkjátszma a gumikezeléssel, illetve néhány ideges pillanat a forgalom és a lekörözöttek miatt, de végül mindkét értékelésben legyőztük a riválisainkat és igen erős eredményt értünk el.”

A lekörözöttekre külön is kitért a csapat első embere: „Rengeteg egyeztetés lesz majd a lekörözöttek kapcsán, mindkét pilótánk versenyére nagy hatással voltak: úgy vélem, ezt a témát a versenyzőknek egymás között kell megbeszélniük, de talán van rá mód, hogy optimalizáljuk a kék zászlós előírásokat az ilyen utcai pályákon.”

„Ami minket illeti, elégedettek lehetünk ezzel az erős hétvégével. Mindkét bajnokságot vezetjük, de ez nem változtat a hozzáállásunkon. Hat forduló van még hátra, és pontosan tudjuk, milyen gyorsan a viszályára fordulhatnak a dolgok. Hétvégéről hétvégére, két lábbal a földön állva haladunk tovább azzal a céllal, hogy mindig kihozzuk magunkból a maximumot” – zárta mondandóját Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: