DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bullé a legjobb versenytempó

Daniel Ricciardo úgy véli, versenytempóban talán kicsivel a mezőny előtt is járnak, de ehhez megfelelő rajthely is kellene. Az ausztrál szerint egy jó rajttal a tavalyi versenyt megnyerte volna.

A Red Bull idén is kitűnő karosszériával rendelkezik, de sajnálatos módon a Renault-motor továbbra sem nőtt fel kellőképpen a feladathoz, hogy az istálló a világbajnoki címért harcolhasson. Három futamgyőzelem ugyan (némi szerencsével) összejött idén, de alapvetően bottal üthetik a Ferrarik és a Mercedesek nyomát, leginkább a motorerő hiánya miatt.

A kanyargós és lassú Marina Bay pályán ismét úgy tűnik, hogy a bikák rendelkeznek a legjobb versenytempóval, ám mindezt nem tudják kamatoztatni a versenyen, ha az időmérőn viszont nem elég ütőképes a csomag. A kvalifikációs szimulációkban nem vette fel a versenyt az energiaitalos istálló a fő riválisokkal, nagyjából fél másodperccel maradt el mindkét pilóta az élen záró Raikkönen-Hamilton párostól.

Daniel Ricciardo szerint jó rajthely nélkül nem sokat ér a kitűnő versenytempó


„A lágy és szuperlágy abroncsokon legalább olyan jónak, de inkább még jobbnak is tűntünk, mint bárki más. Őszintén szólva azonban, ha nem az első két-három hely valamelyikéről indulunk, akkor ez kevésbé fontos” – nyilatkozta a jövőre már a Renault-nál versenyző Daniel Ricciardo a pénteki nap után.

„Az időmérő hasonlóan fontos szereppel bír itt, mint Monacóban, így még bőven van hova javulnunk. Az FP1-en jobban ment, mint az esti gyakorláson, kényelmesebben vezethettem az autót. Furcsa, de az első edzésen, a forróbb pályán jobban éreztem magam.”

„Úgy vélem, az éjszakai viszonyokra is képesek leszünk találni egy jobb beállítást, ez az időmérő miatt is fontos. Tudjuk, hol állunk és szerintem minden rendben is lesz. Én magam is jól felkészültem és az autó is remek. A tavalyi verseny? Egy jó rajt segített volna nekem, nyerhettem volna. Idén is kulcsfontosságú lesz, hogy az első sorba kvalifikáljam magam, ez a tervünk. Szoros harcra számítok, mindhárom élcsapat nagyon gyors” – tette hozzá Ricciardo, aki tavaly a rajtnál veszített pozíciót Lewis Hamiltonnal szemben, később pedig hiába tűnt gyorsabbnak, képtelen volt megelőzni a britet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: