Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 17. csütörtök
F1

Raikkönen: Gyorsabb is lehettem volna

A tavalyi pole-pozíciónál jelentősen gyorsabb volt már pénteken Kimi Raikkönen, az edzésnap legeredményesebbje, a finn versenyző mégis úgy véli, „jobban vezethetett volna”, kvalifikációs körén sok időt dobott el.

A Ferrarinál utolsó versenyeit teljesítő Kimi Raikkönen elsőségével kezdődött a Szingapúri Nagydíj pénteken: az első tréningen negyedik időt teljesítő finn a második edzésen csapattársával, az autót falnak ütközve megrongáló Sebastian Vettellel ellentétben nem hibázott, így 1:38,699-cel a nap legjobb körét teljesítette hiperlágyon. Mindössze 0,011 másodperccel előzte meg Hamiltont, de úgy gondolja, a különbség lehetett volna nagyobb is:

„Az első edzésen megnéztük, hogy is vagyunk, elvégeztünk néhány változtatást, melyek láthatóan rendben működnek. Az viszont biztos, hogy a második edzésen jobban is vezethettem volna. A leggyorsabb körömön a rázókövekre hajtottam, ott elég sok időt veszítettünk. Ezt leszámítva egészen jól ment az edzés” – mondta a crash.net-nek Raikkönen.

„Azt hiszem, szoros lesz” – beszélt arról, hogy a Mercedes mellett a Red Bull sincs messze a Ferrari tempójától egy körön és versenyszimulációban sem. „Egyszerűen rendbe kell hoznunk a dolgainkat, és javítanunk pár területen, de azt hiszem, a gumik úgy működtek, ahogy vártuk, látszólag rendben vannak. A hiperek nem fognak olyan sokáig kitartani, mint a többi, de ezt amúgy is tudjuk.”

Pénteki körével Raikkönen jócskán felülmúlta a tavaly megdöntött pályacsúcsot – 1:39,491 volt Vettel 2017-es pole-pozíciós ideje –, mivel azonban egy csekély módosítás révén a pálya hossza két méterrel, 5063 méterre rövidült, a hivatalos feljegyzésekben nem hasonlítják az idei köridőket a korábbiakhoz, az új vonalvezetéssel együtt új köridő-statisztikát nyitottak meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?