DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel: Ironikus, hogy én pördültem meg

Szavai alapján Sebastian Vettel nem ért egyet azzal, hogy a felügyelők versenybalesetnek nyilvánították a Lewis Hamiltonnal való monzai ütközését. A német csalódott, de gyorsnak érzi a Ferrarit ahhoz, hogy visszazárkózzon.

Az Olasz Nagydíj talán a szezon egyik kulcsmomentumát szolgáltatta azáltal, hogy a két bajnokesélyes már a verseny első körében összeakadt egymással. A Ferrariknak nem sikerült teljesen védeniük a pozícióikat a rámenős Hamiltonnal szemben, aki a második sikánban kívülről bebújt mellé, és amikor Vettel vissza akart zárni, már késő volt: a Mercedes oldalának ütközött és megpördült, szárnycseréjével a mezőny végére esve vissza. A versenybírók senkit nem találtak bűnösnek, és a tévés szakértőként ténykedő Nico Rosberg is teljesen felmentette egykori csapattársát, Vettel azonban a pilótafülkéből másképp látta az esetet.

DmGCsmGWsAE2nO6



„Először próbáltam megelőzni Kimit, majd amikor lassítani kezdett, nekem nem volt hova mennem, és persze nem is akartam semmi butasággal próbálkozni” – kezdte az első fél kör bemutatását saját szemszögéből a német. „Így én is visszavettem, Lewis pedig nyilván meglátott egy rést a külső íven. Aztán viszont szerintem nem hagyott nekem elég helyet, így nem tehettem mást, mint hogy nekiütközök. Persze próbáltam valahogy elkerülni, de nem tudtam, és sajnos aztán én lettem az, aki megpördült, ami elég ironikus. Amikor aztán a rossz irányba nézett az autóm, a dolgok nem tűntek valami biztatónak, de onnan aztán sikerült felzárkózni. Végül sok pontot szereztünk, és elmondhatjuk, hogy ennél rosszabbul is alakulhatott volna a nap.”

A Ferrari pilótája végül egészen a negyedik helyig vissza tudott jönni, miután áthámozta magát a középmezőnyön, és még Max Verstappen időbüntetéséből is profitált. A rajt után történtek fényében pedig még elégedett is ezzel az eredménnyel.

„Sosem segít, amikor pontokat veszítünk, de ez még nem a világ vége, mindannyian fel fogunk ébredni holnap reggel is. Most persze csalódottak vagyunk, különösen a rajongók miatt, hiszen nem hoztuk számukra a várt eredményt. De hát mit tehet az ember, amikor kiforgatják?” – tette fel a kérdést Vettel, akit a Hamilton mögött harminc pontosra dagadt hátránya sem rémít meg. „Nem aggódok túlságosan. Ha megvan a szükséges tempónk, akkor ez a pontkülönbség ugyan soknak hangzik, de valójában nem telik sok időbe, hogy lefaragjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: