DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton a negatívból pozitívat csinált

Hazai pályán, komoly füttykoncert közepette döngölte földbe Lewis Hamilton a Ferrarikat. Az Olasz Nagydíj díjátadóján azt mondta, őt pont a tifosi negativitása éltette.

Elképesztő és hibamentes vezetéssel aratott ma diadalt Lewis Hamilton a Ferrari hazájában. A Mercedes pilótája a harmadik helyről rajtolva mindkét olasz autót maga mögé utasította, és a helyi szurkolók imáira fittyet hányva, kemény küzdelmet követően vette ki Kimi Raikkönen kezéből a vezetést. A 7-es számú Ferrari így a második, a másik Mercedes Valtteri Bottasszal pedig a harmadik lett.

 hamilton-raikkonen-monza-action



„Nehéz nap volt a mai” – kezdte nyilatkozatát a futamgyőztes, amire a tifosi erőteljes fütyüléssel reagált. „A negativitás sosem jó, de én végig ebből táplálkoztam. Elfogadom ezt a helyzetet. Vettel megelőzése volt a legfontosabb feladatom, így a megforgása nagy nyomást vett le rólam. Onnantól Kimire koncentráltam, akivel volt pár jó pengeváltásunk.”

A második helyen befutó, ám a nap versenyzője szavazáson győzedelmeskedő Raikkönen úgy érzi, hogy gumiproblémák nélkül övé lehetett volna a mai diadal. „A tempónk megvolt ma, de aztán elszálltak a gumik és semmink nem maradt. Csalódott vagyok, de semmit nem tehettem” – nyilatkozta meglepően érzelmesen a finn.

A ma hátvédként bevetett Bottas nem volt valami erős ezen a hétvégén, ám Vettel ütközésének és Max Verstappen időbüntetésének köszönhetően végül a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Győzelmével Hamilton 30 pontra növelte előnyét az összetettben Vettel előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: