DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Vettel: Ez az autó most mindenhol jó

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka úgy véli, hogy jelenleg minden típusú pályán versenyképesek tudnak lenni, ez pedig kulcsfontosságú változás a tavalyi évhez képest.

Ugyan még mindig 17 pontos hátrányban van Sebastian Vettel a világbajnoki csatában, de az utóbbi versenyeken, különösen a Spában látottak alapján bizakodva várhatja a folytatást: a Ferrari jelenleg egyértelműen jobb a Mercedesnél és amíg ez így marad, addig csak a németen múlik, hogy mit tud ebből kihozni.

"A tavalyi szezonban megvoltak a hátrányaink. Szerintem volt egy olyan autónk, ami nagyon jól működött a kanyargós pályákon, ahol nagy leszorítóerőre volt szükség, de bajban voltunk ott, ahol hatékonyabb autó kellett: Spában, vagy éppen Silverstone-ban, vagy néhány más pályán" - idézi Vettelt a Motorsportweek.com.

01_1



"Idén viszont sokkal szilárdabbnak tűnik az autónk ebből a szempontból, úgy fest, hogy mindenhol működik. Azt mondanom sem kell, hogy ahogy az erőforrást, úgy a teljes csomagunkat fejleszteni tudtuk, azt gondolom, hogy összességében minden területen előreléptünk. Ez kulcsfontosságú, mármint hogy mindenhol működjön az autó, mert ez volt a gyengeségünk" - magyarázta a négyszeres világbajnok.

Érdekesen alakulhat a szezon hajrája, mert az eddigiek alapján Monzában a Ferrari lehet az esélyesebb a motorerő miatt, majd Szingapúr következik, ahol a Mercedes hagyományosan gyengén szerepel - ráadásul Toto Wolff rámutatott, hogy továbbra sem csak a motorerővel van gondjuk, hanem a lassú kanyarokból való kigyorsítással is. Márpedig ha ez nem változik, nagyon hamar fordulhat a kocka...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: