DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mégis lesz Német Nagydíj 2019-ben?

Sokáig úgy tűnt, hogy anyagi nehézségek miatt nem rendezik meg jövőre a Német Nagydíjat, azonban így, hogy Miamiban jövőre biztosan nem lesz futam, valószínűleg megmenekült Hockenheim.

Jó ideig beszédtéma volt, hogy jövőre nem rendezik meg a Német Nagydíjat, mivel veszteséges volt a szervezők számára megtartani a futamot Hockenheimben. A Nürburgringen is ugyanez a helyzet, ott pedig legutóbb 2013-ban rendeztek Formula-1-es versenyt, így valószínű, hogy még egy jó ideig nem is fog visszatérni a versenynaptárba. Azonban Miami kiesésével megnőttek az esélyei annak, hogy jövőre ismét lesz F1-es futam Hockenheimben.

Idén emlékezetes versenyt láthattunk Hockenheimben


Korábban így nyilatkozott Georg Seiler, a Hockenheimring igazgatója: Többször is beszéltünk a Liberty Mediával, és elmondtuk nekik, hogy szívesen folytatnánk az együttműködést, de csak és kizárólag abban az esetben, ha minimális lesz számunkra az anyagi kockázat. Nem sikerült eredményesen zárni a tárgyalásokat, legalábbis ami ezt az évet illeti. A célunk továbbra is egy anyagilag kedvezőbb üzleti modell, ami később talán az F1 vezetőségének is kedvére lesz.”

Viszont most a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint sikerült megegyezniük a Liberty Mediával egy alacsonyabb rendezési költségben, így 2019-ben is ellátogathat a mezőny Németországba. Az újság szerint az új kontraktust szeptemberben írják alá. A Hockenheimring vezetői egyelőre nem kommentálták az esetet. Nemrég egyébként Sean Bratches mondta azt, hogy ne írjuk még le a Német Nagydíjat, ők ugyanis dolgoznak rajta. Úgy fest, nem hazudott, és sikerült megmenteni egy ikonikus pályát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: