DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel élvezte a versenyt, Hamilton szűkszavú

A spái győztes Sebastian Vettel és a közönség kedvence, Max Verstappen kicsattantak a boldogságtól a dobogón, Lewis Hamilton azonban leverten nyilatkozta: ő mindent megpróbált.

Bár a második rajtpozícióból indult, Sebastian Vettel az első körben előzött, innentől pedig mindvégig irányítása alatt tartotta a Belga Nagydíjat, melyet Lewis Hamilton és Max Verstappen előtt megnyert. A német pilóta 52. sikerével megelőzte a másik négyszeres világbajnokot, Alain Prostot (51 győzelem) az örökranglistán. A parc fermében nyilatkozó német hosszas értékelésén érződött, mennyire élvezte a spái futamot.

„Nagyon jó startot vettem, majd Hamilton kitolt a pálya porosabb részére, de aztán gondoltam, hogy majd az emelkedőn felfelé jön el az én esélyem. Ebben az évben picit jobban kijött a lépés, mint tavaly. Az előzésnél fontos volt a jó időzítést megtalálni. Egy Force India is feltűnt mellettünk, de végül én álltam az élre” – mondta a nap versenyzőjének is megválasztott Vettel. „Miután átvettem a vezetést, megnyugodtam. Mikor a safety car kiment, fordítottak voltak a szerepek, de sikerült nagyon jól kijönnöm az első kanyarból.



„Lewis nagyon nyomta és folyamatosan rajtam volt, de a kerékcsere után már kicsit jobban tudtam kontrollálni a sebességet, az utolsó körben ő is kicsit visszavett, ezért megnyugodhattam. Nagyon élveztem az egész versenyt, nagyszerű volt a hétvége. Az autóm kiváló, ezért várakozással tekintek a következő verseny elé” – fogalmazott a boldog győztes.

A második helyezett Lewis Hamilton kevésbé volt bőbeszédű, az egyéni világbajnokságot továbbra is vezető Mercedes-pilótát láthatóan lehangolta, hogy pole-pozícióját csak második helyre tudta fordítani.

„Gratulálok Sebnek, mi mindent megtettünk. Én is beleadtam mindent a verseny során, de sajnos az elején elment mellettem. Megpróbáltam felzárkózni rá és nyomni, de végül ez jött ki belőle. A safety cart követő újraindítás után az egyenesben gyorsabb tudott lenni nálam, ezért trükkös volt a helyzetem, nem sikerült megelőzni. Dolgozni fogunk tovább” – nyilatkozta az interjút készítő Martin Brundle-nek Hamilton.

A harmadik helyezett Max Verstappen először állt dobogóra Belgiumban – tavaly műszaki gond miatt kiesett, előtte évben rajtbalesetbe keveredett a Ferrarikkal, így a Red Bull-lal korábban még pontot sem szerzett a helyszínen –, amely gyakorlatilag hazai pályája. A holland pilóta óriási üdvrivalgásban részesült a narancssárga színeket viselő tömegtől.

„Az első 10-12 körben sikerült jó néhány autót megelőznöm, azután pedig kimaradnom a balhékból és a saját versenyem futni. Örülök, hogy itt vagyok a dobogón, korábban picit szerencsétlenek voltunk a pályán, de a mai eredmény nagyon boldoggá tesz minket” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: