DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Elmagyarázta Hamilton, mit ért a Ferrari trükkjein

A Spa-Francorchamps-ban másodikként beérő brit tett egy célzást arra, hogy a Ferrarit bizonyos trükkös megoldások segítik: később tisztázta, ez alatt nem szabálytalanságra gondolt. A Mercedes vezérpilótája a pontverseny miatt is aggódik.

A Belga Nagydíjon pole-pozícióból másodikként végző Lewis Hamilton csalódottságából kifolyólag csak szűkszavúan nyilatkozott a verseny után, de volt egy megjegyzése arról, hogy a Ferrarit segítette „pár trükkös dolog az autón”, melyeknek köszönhetően Sebastian Vettel otthagyta az egyenesben. A megjegyzésre felkapta fejét a média – különösen, hogy a Ferrari energiatárolóját korábban vizsgálták –, Hamilton a sajtótájékoztatón magyarázta kijelentését.

„Ilyen trükkös dolgok mindannyiunk autóján vannak. A trükk szó csak annyit jelent, hogy valami különleges. Én nem tudom, hogy az ő autójukon mi van. Azt sem mondom, hogy bármi szabálytalant csinálnának. Mindannyiunknak vannak trükkjeink, ezeknek köszönhető az a kicsi extra teljesítmény. Egyszerűen jobban teljesítettek nálunk ma. Lehet, hogy vannak olyan dolgaik az autójukon, melyek a sajátunkon nincsenek és vice versa. Ezt meg kell fejtenünk és fejlesztenünk rajta” – idézi a motorsport.com Hamiltont.



A brit arról is beszélt, hogy a Mercedes jelentős fejlesztési csomaggal érkezett Spába – ez a harmadik generációs erőforrást jelentette –, a Ferrarinak azonban megint csak sikerült náluk is nagyobb lépést megtenni: „Egy elég jó csomaggal érkeztünk, de általában igaz, hogy ahányszor hozunk valami újat, ők egy nagyobbat hoznak. Tudtuk, hogy gyorsak vagyunk az egyenesben, de ők a kvalifikáción mégis gyorsabbak voltak az első és utolsó szektorban. Az utolsó nagyjából négy verseny óta tudjuk, hogy olyan dolgok kerültek az autójukra, amelyeknek köszönhetően gyorsabb lett az egyenesben. Keményebben kell dolgoznunk, azt hiszem.”

Hamilton tett egy pesszimista kijelentést arról, hogy 17 pontos előnye hamar el fog tűnni, ha az erőviszonyok továbbra is ilyenek maradnak: „Mínusz hét pont a következő nyolc versenyen nagyon sok pontveszteséget fog jelenteni. Nem számítok rá, sőt remélem, hogy nem így lesz, de ha továbbra is hiányozni fog a tempónk, mint ma, akkor folyamatosan mínusz hét pont lesz a mérleg. Ma egyszerűen lemostak minket, máshogy nem lehet mondani, 11 másodperc nagy-nagy különbség” – beszélt aggályairól a címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: