DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: A Liberty kért meg minket, hogy megszerezzük Alonsót

Christian Horner ragaszkodik ahhoz a kijelentéséhez, hogy nem tettek ajánlatot Alonsónak, sőt most azt állítja, hogy a Liberty Media kérte meg őket arra, hogy próbálják megszerezni a spanyolt.

Fernando Alonso a Sky Sports egyik riporterének mondta el csütörtökön, hogy többször is megkereste őt a Red Bull, ő azonban mindannyiszor visszautasította a felé érkező ajánlatot. Azóta kezdetét is vette egy kis sárdobálás a két fél között, kezdve Horner azon kijelentésével, hogy Alonso ahová ment, ott csak káoszt okozott. Alonso erre csak annyit reagált, hogy várja Christian Horner bocsánatkérését.

Chase Carey nem szerette volna, hogy Alonso távozzon


A kétszeres világbajnok spanyol végül alighanem az IndyCarban fog kikötni jövőre, amit Chase Carey és a Liberty Media szerettek volna elkerülni, azonban Horner azt mondta, ez nem fért bele az ő filozófiájukba: „Csak hogy tisztázzuk: nem tettünk ajánlatot Fernando Alonsónak a következő szezonra. Voltak megkeresések Flavio Briatore és a Liberty Media részéről, de a Red Bull álláspontja ezzel kapcsolatban mindig is elég egyértelmű volt: a fiatalságba fektetünk, aztán belőlük halászunk, a junior programunkon keresztül. Ez volt a helyzet Vettellel, Kvjattal, Ricciardóval, Verstappennel. Mindig közülük fogunk választani.”

Ezután megkérdezték Hornert, hogy tudna-e egy kicsit részletesebb információt is adni az Alonso-ügyről: „Tettünk egy ajánlatot amúgy Alonsónak. Még 2007-ben” – szúrt oda Horner a spanyolnak. „Egyébként csak egy megkeresés történt a Liberty Media részéről, hogy nem volna-e kedvünk Alonsót alkalmazni jövőre, amit megértek, hiszen Alonso nagyszerű reklám az F1-nek, már amennyiben egy versenyképes autóban ül. Gondolom, jobban örültek volna neki, ha itt marad, minthogy a tripla koronát üldözze. Nem is vártam mást tőlük” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport Weeknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: