DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Perez nem aggódik amiatt, hogy elindulhat-e

Sergio Perez elmondta, hogy ő nem aggódik amiatt, hogy elindulhat-e a hétvégi Belga Nagydíjon, és már nagyon várja az új kalandokat a csapatánál, melytől elvehetik az eddig megszerzett pontokat.

Még a Magyar Nagydíj során került adminisztrációs eljárás alá a Force India, amelyet a nyári szünet alatt vásárolt fel egy cégcsoport, melyben Lawrence Stroll is nagyban érintett. Az istálló mindenféle szponzori matrica nélkül állította fel motorhome-ját, melyen még a Force India-logó sem szerepel, de a kamionok is felmatricázatlanul gurultak be a pályára.

Amikor Sergio Pereztől megkérdezte a Crash.net egyik újságírója, hogy tart-e attól, hogy nem ülhet autóba a hétvégén, így felelt: „Amennyire érintett vagyok a dologban, nem nagyon. Szóval ez üzlet, mint általában. Azért vagyok itt, hogy vezessek és tegyem a dolgom. Ki szeretném élvezni ezt a hétvégét is, és a munkámra koncentrálni. Számomra ez a prioritás.”



„Én csak egy versenyző vagyok, akinek az a feladata, hogy a lehető legjobbját nyújtsa és a lehető legjobban felkészüljön. Ebben az értelemben kissé nehéz volt az elmúlt néhány hét, de most már készen állok rá, és alig várom, hogy arra fókuszáljak, amit igazán szeretek: a versenyzésre.”

Perez ezután arról is szót ejtett, hogyan látja a csapat jelenlegi helyzetét az új menedzsmenttel, és mit vár a jövőtől: „A csapat szerintem eléggé optimista és meglehetősen boldog. Már látjuk, hogy megindultak a fejlesztések az autóra, amiket nem sokára meg is kapunk majd. Strukturálisan és anyagilag is sokkal stabilabb lábakon áll most már az istálló, és úgy gondolom, hogy ezeket az előnyünkre tudjuk majd fordítani a pályán is. Ez a csapat már hozzá van szokva az ilyen nehéz szituációkhoz, most is egy ilyenből kecmergünk ki. Szerintem a csapat mindig készen áll, mindenki teszi a dolgát, és ezért hálás is vagyok mindannyiuknak.”

Közben nemrég érkezett a hír, hogy az istálló kirúgta vezetőjét, Robert Fernley-t, így a Force India (?) életében valóban új fejezet kezdődik a Belga Nagydíjjal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: