DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Épp alsónadrágban voltam

Még különlegesebbé tette a Red Bull hívását, hogy barátai körében érte Pierre Gaslyt. Az érzelmekkel telített ünneplésről és leendő csapattársáról, Max Verstappenről is beszélt, aki jó barátja.

Amikor egy versenyző csapatot vált, a csatlakozást tárgyalások és egyeztetések hosszú sora előzi meg a szerződés aláírásának ceremóniája előtt. Egészen máshogy működik ugyanez a Toro Rossónál és Red Bullnál: a pilótákkal kötött kontraktus lehetővé teszi az áthelyezést a csapatok között. A Red Bullnak így nem volt szüksége tárgyalásra Pierre Gasly előléptetése előtt, Helmut Marko tanácsadó egyszerűen közölte a pilótával, 2019-ben már a nagycsapatban szerepel.

„Amikor Helmut felhívott, épp alsónadrágban voltam” – beszélt a részletekről a Red Bull hivatalos oldalának Gasly, aki nyaralásából tért haza franciaországi otthonába nem sokkal az emlékezetes telefon előtt. „Amikor letettük, körbefutottam a lakásban, a barátaimnak ordibáltam, aztán mind egyenesen beugrottunk a medencébe!”



„Csupa izgalom járt át minket, én nagyon boldog voltam, de egyúttal sokkolt is a hír. Nem is nagyon tudtam, mit mondok a cimboráknak, ezért a medencébe ugrottunk, ott ünnepeltem velük és a családtagokkal. Még különlegesebb, hogy épp velük voltam, mivel igazából évente csak egy hetet töltünk együtt. Igyekszünk minden évben találkozni, de a Formula-1-es naptár miatt nehéz. Jó volt, hogy épp ezen a héten kaptam meg a hírt, hiszen a gokartos időktől támogattak engem. Nagyszerű pillanat volt velük ünnepelni, látni, hogy annyira örülnek nekem” – ecsetelte a 22 éves francia.

Kitért arra is, hogy Max Verstappen csapattársa lesz, akitől csak fél év korkülönbség választja el – a Formula-1-ben sokkal rutintalanabbnak számító Gasly az idősebb –, ebből kifolyólag az alacsony kategóriáktól fogva versenyeztek már együtt:

„Menő, hogy csapattársak és cimborák leszünk a következő szezonban Maxszal, mert tényleg jól kijövünk és hosszú ideje ismerjük egymást. 2010-ben junior gokartban egymás ellen versenyeztünk, de egy csapatban még sosem voltunk. Vívtunk pár szoros csatát, melyek közül néhány jól jött ki nekem, néhány nem annyira. Nagyon élveztem azt az időszakot. Versenyzőként tiszteljük egymást, de barátokként is, ezért izgatottan várom, hogy csatlakozzak hozzá a csapatban. Mivel erős a barátságunk, ez csak pozitív lesz a csapat számára” – hangsúlyozta Gasly, hogy közeli kapcsolatban áll Verstappennel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: