DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelt nem motiválják Schumacher sikerei

Sebastian Vettel elmondása szerint nem tölti el őt extra motivációval az, hogy világbajnok legyen a Ferrarival, akárcsak Michael Schumacher. Ő egyszerűen csak győzni szeretne.

Hétvégén végre visszatér az F1 a képernyőkre, és Sebastian Vettelnek 9 versenye maradt, hogy a maga javára fordítsa a világbajnoki pontverseny állását, melyet jelenleg riválisa, Lewis Hamilton vezet, 24 ponttal megelőzve a németet. Belgiumban kezdhet neki a felzárkózásnak Vettel.

Michael Schumacher 2000 és 2004 között zsinórban ötször nyerte meg a világbajnoki címet, mellyel beírta magát a Ferrari és a sport legnagyobbjai közé is, Vettel pedig bálványként imádta gyermekkorában Schumachert. Egy évtizeddel később a heppenheimi négy vb-elsőséget húzott be a Red Bull volánja mögött, de most az ötödik címét üldözi, egy Ferrarival. Vettel szerint azonban Schumacher nem képezi részét az ő inspirációinak.



„Sokszor azt hallom az emberektől, hogy azért jöttem a Ferrarihoz, mert valami olyasmit szeretnék elérni, mint Michael” – mondta az F1 hivatalos oldalának a négyszeres bajnok. „Ha csak a közelében lehetnénk annak, amit Michael elért itt, már az is óriási siker lenne, de az idők változnak, és nem szabad, hogy az vezessen minket a jövőbe, ami már mögöttünk van.”

Vettelt sok kritika érte, hiszen sokan azt mondják, a Ferrari már gyorsabb, mint a Mercedes, de Vettel hibái miatt nem tudják ezt kihasználni. Legutóbb Németországban betlizett Sebastian Vettel: „Nincs szükségem sajnálatra. Az én hibám volt. De ez már csak ilyen. Ha minden jól megy, és nyersz, akkor te vagy a legjobb, de ha hibázol, akkor mindenki csak kritizál. Szóval nem igazán érdekel, hogy mit mondanak rólam az emberek, a lényeg az, hogy magammal jóban legyek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: