DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Hamilton a legsikeresebb modern F1-es

Megkérdőjelezhető címet aggatott a Mercedes csapatfőnöke a négyszeres világbajnokra. Hite és küzdeni akarása miatt példaképként kellene tekinteni rá, mondja az osztrák.

Közismert, hogy Lewis Hamilton életében a hit központi szerepet játszik. Saját bevallása szerint rendszeresen imádkozik, megnyilvánulásaiban pedig, akár közösségi oldalán, akár sajtónak tett nyilatkozataiban, egyre gyakrabban hangsúlyozza vallásos meggyőződését – ezt nem mindenki nézi jó szemmel, emlékezzünk Jacques Villeneuve kritikájára, mely szerint a világbajnok „Jézust játszik”.

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff azonban úgy gondolja, éppen ez az erős hit emeli a többi kiváló versenyző fölé: „Lewisnak kristálytiszta víziója van arról, miben hisz. Ettől ő a legsikeresebb modern versenyző a Formula-1-ben” – mondta az osztrák a racefans.net-nek.



„Úgy gondolom, inspirációként kellene tekintenünk arra, hogyan tud több és több erőt meríteni a nehéz időszakokban. Ez kivételesen erőssé teszi őt. Ott, ahonnan jöttem, megtanultam, hogy nem szabad az alapján megítélnünk az embereket, hogy mire van szükségük a jó teljesítéshez” – beszélt Wolff Hamiltonról mint példaképről.

A 2018-as szezon bajnoki csatája szimbolikus jelentőségű, hiszen Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egyaránt négyszeres világbajnok. Ötödik elsőségükért harcolnak, aki nyer, a jelen legsikeresebb Formula-1-es pilótájává válik. Ezt a címet adta oda Wolff Hamiltonnak – persze a „legsikeresebb modern versenyző” fogalma képlékeny, nem tudni, hogy a Mercedes-főnök közéjük számítja-e Michael Schumachert a maga hét világbajnoki címével és 91 nagydíjgyőzelmével, mely utóbbitól a 67-szer nyertes Hamilton még messze jár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: