DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve ezúttal az autókat ekézi

Az 1997-es világbajnok ezúttal a mai Formula-1-es autókra és a technikára panaszkodott, mivel véleménye szerint nincs rendjén, hogy 18 évesek versenyeznek az F1-ben.

Jacques Villeneuve-től szinte minden hétre jut legalább egy markáns hangvételű nyilatkozat, melyben valaki, vagy valami nem tetszik neki, ezért meglehetősen sajátos stílusban osztja ki az adott illetőt. Valószínűleg Max Verstappen és Charles Leclerc sikeressége szúrja ennyire a szemét a kanadai Jacques Villeneuve-nek, hiszen ők az a két pilóta, akik meggyőzően teljesítenek, fiatal koruk ellenére.

Most a modernkori F1-es autók túl könnyű kezelhetőségére akadt ki, mondván egy 18 éves gyereknek nem kellene egy Formula-1-es autó volánja mögött ülnie.

Villeneuve szerint régen sokkal nehezebb dolguk volt a versenyzőknek


„Ha egy tizennyolc éves pilóta vezetni képes egy Formula-1-es autót, ráadásul tíz kör után versenyképes időket tud futni, akkor valami nincsen rendjén a sporttal. Én teljesen ki voltam merülve az első napom után, és össze voltam törve, mert több, mint egy másodperccel lassabb voltam mindenki másnál. A jelenlegi autók ultra komplexek a technológiai hátterüket illetően, de nem kihívás vezetni azokat, mivel elképesztő módon stabilak.”

Ezután Villeneuve-ön fel lehetett fedezni egy kis irigységet is, hiszen ezzel az interjúval tulajdonképpen csak saját magát védte meg: „Ha észreveszem, hogy valami nem fair, akkor meg fogom magam védeni. Persze az emberek tudják, hogy én mindig őszinte vagyok” – mondta a kanadai a GPBlognak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: