DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Most akkor Magnussen sportszerűtlen vagy sem?

Fele annyi büntetőpontja sincs, mint például csapattársának, sőt, még Kimi Raikkönen is többet gyűjtött nála, mégis őt pécézték ki a többiek - őt ez nem érdekli, bár tudja, hogy néha átlépi a határt.

Sok kollégája panaszkodik Kevin Magnussen stílusára és hogy sportszerűtlen manővereket használ, az agresszív már nem is elég erős jelző rá - ő maga azonban kicsit sem foglalkozik ezzel. A büntetőpontok mindenesetre mellette szólnak: neki csak három van, míg csapattársának, Romain Grosjeannak, illetve Marcus Ericssonnak már hét, Kimi Raikkönennek öt, Lance Strollnak, Szergej Szirotkinnak és Pierre Gaslynak pedig négy-négy.

"Tisztelem a többi versenyzőt, főleg azokat, akik már elérték, amit én is el akarok, vagyis világbajnokok lettek" - mondta Magnussen az Autosportnak. "Tényleg tisztelem őket, de személy szerint nem érdekel, hogy mit gondolnak. Csak az számít, hogy kihozzam a maximumot magamból és mindent megtegyek, amit tudok."

kmag



"Ha a csapat úgy gondolja, hogy túl kemény voltam, akkor majd szól. Ha a stewardok úgy gondolják, hogy túl kemény voltam, majd ők is szólnak. Ebből indulok ki. Azt nem gondolom, hogy tökéletes vagyok, tudom, hogy hibázok, tudom, hogy néha átlépem a határt, de meg kell találnom az egyensúlyt magammal és nem hagyni, hogy a többiek befolyásoljanak" - magyarázta.

Egyetértett egyébként pilótájával Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is, aki szerint a többi versenyző megpróbál rájátszani a Magnussenről kialakult véleményre, bár azt is hozzátette, hogy most már van, aki felhagyott ezzel, mert látja, hogy nincs értelme - ő megvédi a dánt, hiszen azt szeretnék, ha keményen versenyezne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: