DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Schumacher és Alonso egyformán tehetséges, de…

Az ex-F1-es brazil pilóta mindkét világbajnoknak csapattársa volt: úgy véli, Fernando Alonso képességek terén nem marad el Michael Schumachertől, van azonban egy negatív tulajdonsága, amely nélkül sokkal többet nyerhetett volna.

Fernando Alonsót, annak ellenére, hogy kevesebb világbajnoki címmel rendelkezik Sebastian Vettelnél és Lewis Hamiltonnál, széles körben a Formula-1 jelenlegi legtehetségesebb pilótájának tartják. Felipe Massa még ezen is túlment: ő minden idők legeredményesebb F1-eséhez hasonlítja a spanyolt.

„Ha a tehetséget nézzük, akkor Michaelt és Fernandót azonos szintűnek tartom. Alonso rendelkezik az adottságokkal, a versenyzéshez való sajátos látásmóddal. Ő másmilyen versenyző, mint a többség, okos, gyors, teljes, mint Schumacher volt” – mondta a brazil Globo tévének Massa, aki a Ferrarinál mindkét világbajnok ellen versenyzett.



Ugyanakkor a 2008-as bajnoki ezüstérmes egy fontos különbséget is kiemelt: nem kérdés, ki társaságában uralkodott barátságosabb légkör az istállónál. „Az igazat megvallva nehéz volt együtt élni mindkettejükkel, Michaelhez azonban nagyon közel álltam, tanulni akartam egy olyan pilótatától, aki hét világbajnoki címet nyert. Ő nagyon jól bánt velem.”

„Fernandóval viszont harci helyzetben voltunk. Az autón kívül nem volt problémám vele, ő is jól bánt velem, a munkakapcsolatunk mindig rendben volt. Csak Fernandónak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha lecsukja a sisakrostélyt, mintha más emberré válna, végső soron pedig megosztja a csapatát” – beszélt Massa arról, hogy a spanyol bomlasztóan hat aktuális istállója légkörére.

„Ha megnézzük, sok csapatot, ahol szerepelt, két részre osztott. Ez egy problémás tulajdonsága. Ha nem lenne, többet elért volna, mert a tehetsége meglenne hozzá” – utalt a 11-szeres futamgyőztes arra, hogy Alonso kettőnél több világbajnoki címet nyerhetett volna, ha jelleme jobban hasonlít Schumacherére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: