DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: Engem elég nehéz megverni...

A kétszeres F1-es világbajnok megvédte csapattársát, Stoffel Vandoorne-t, aki szerinte sokkal közelebb van hozzá, mint például Kimi Raikkönen volt együtt töltött évükben.

Ugyan könnyen elképzelhető, hogy hamar lezárul Stoffel Vandoorne Formula-1-es pályafutása, Fernando Alonso védelmébe vedte mclarenes csapattársát - igaz, ezt elég sajátos stílusban tette. Mindenesetre úgy látja, hogy nincs semmi probléma a belgával és nincs mit bizonyítania, azt már megmutatta, hogy mennyire tehetséges.

"Szerintem engem nehéz legyőzni, egy kicsit mindig le lesz maradva. De ha megnézzük a korábbi csapattársaimat, sokkal messzebb voltak, mint Stoffel. 2014-ben például Kimi hat-hét tizedmásodpercre volt tőlem mindenhol, Stoffel nincs ennyire lemaradva" - nyilatkozta a Formula-1 hivatalos weboldalának a kétszeres világbajnok.

fernando-alonso-mclaren



"Nem hinném, hogy lefelé menne a megítélése. Az autó olyan, amilyen, alulteljesít, csapatként próbáljuk erre megtalálni a megoldást és mindkét autóból ugyanolyan teljesítményt kihozni. A tehetségét már megmutatta, nincs mit bizonyítania. A Formula-1 előtt minden kategóriában bajnok lett, most egy nehéz autót kell vezetnie. Nincs vele gond, nagyon közel lesz, amint az autó normális teljesítményre lesz képes" - magyarázta tovább a spanyol.

Nem beszélt ugyanakkor Carlos Sainz esetleges érkezéséről és saját távozásáról sem - pedig közösségi oldalán közzétett egy rejtélyes posztot, ami alapján kedden bejelent valamit...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: