DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Megindult a munka a Force Indiánál

Miután végre stabilizálódott a rózsaszín istálló anyagi helyzete, újra nekiláttak a fejlesztéseknek, mind az idei, mind pedig a jövő évi autót illetően. Akár már Spában is láthatjuk az új elemeket az autón.

Lawrence Stroll máris elkezdte pumpálni a pénzt a Force Indiába, melyet nemrég mentett meg a csődtől az általa vezetett cégcsoport. Otmar Szafnauer pedig ezek után bejelentette, hogy újra a megszokott munkamenet folyik az istállónál, ugyanis már dolgoznak az idei és a jövő évi autó fejlesztésén is.

Nemrég Sergio Perez mondta el egy interjúban, hogy akár még a negyedik helyet is megcsíphetik a szezon végén, hiszen az anyagi nehézségek ellenére tudott egyre előrébb és előrébb lépni a Force India, most pedig, hogy újból van pénz, még erősebbé válhatnak.



„Van néhány alkatrész, amelyeknek a fejlesztését emiatt jegelnünk kellett, és nem tudom, hogy mire jutnak majd vele a beszállítók, mivel a szünet alatt ők sem dolgoznak” – mondta Szafnauer a Motorsport.comnak. „Szóval csak néhány nappal Spa előtt kaphatjuk meg ezeket a fejlesztéseket. De ha nem is akkor, Monza előtt már mindenképp hozzájutunk.”

Szafnauer azt is elismerte, hogy már dolgoznak a 2019-es autó fejlesztésein is, azonban egyelőre még rejtély, hogy azt az autót is Force Indiának fogják-e hívni és az is, hogy rózsaszín marad-e: „Mindenképpen szükségünk van befektetőkre és finanszírozásra, enélkül semmi esélyünk. Ki kell fizetnünk a beszállítóinkat, hogy megkapjuk az idei autóra szánt alkatrészeket, és hogy a jövő évi autón is tudjunk dolgozni.”

A Force India megmenekülése mindenképpen jó hír a sport kedvelőinek számára, hiszen egy szimpatikus, versenyképes csapatot veszítettünk volna el velük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: